BBC neatvainosies Argentīnai par «Top Gear» skandālu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu raidorganizācija BBC neatvainosies par starpgadījumu Argentīnā, kad automašīnas numura zīme sadusmoja vietējos iedzīvotājus.

Raidījuma vadītāji un filmēšanas komanda tika apmētāti ar akmeņiem un izraidīti no Argentīnas pēc tam, kad raidījuma Ziemassvētku speciālizlaidumā tika izmantots «Porsche» markas auto ar numura zīmi «H982 FKL», kurā argentīnieši saskatījuši mājienus uz Folklendu karu 1982.gadā. Raidījuma izpildproducents Endijs Vilmans paziņojis, ka «numura zīme esot bijusi sagadīšanās».

Atklātā vēstulē Argentīnas vēstniecei Lielbritānijā, kas piektdien tika publicēta laikrakstā «The Guardian», BBC televīzijas nodaļas vadītājs Denijs Koens raksta, ka neesot nekādu pierādījumu, ka tāda numura zīme izvēlēta ar nodomu.

«Daudziem radās jautājums, vai numurzīme nebija domāta kā joks. Es vēlētos jums vēlreiz apliecināt, ka nekas, ko esmu redzējis vai lasījis kopš komandas atgriešanās, neapstiprina pieņēmumu par tīšu rīcību,» uzsver Koens.

Viņš arī atklāja, ka «Top Gear» Ziemassvētku speciālizlaidums no Argentīnas tikšot demonstrēts kā iepriekš plānots. «Mēs raudzīsimies, lai tajā tiktu godīgi attēlots notikušais,» piebilda Koens.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu