Toyota un Daihatsu paziņo par kārtējo automašīnu atsaukumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas autobūves kompānijas «Toyota» un «Daihatsu» ceturtdien paziņoja par kārtējo automašīnu atsaukumu saistībā ar iespējamām problēmām ar Japānas uzņēmuma «Takata» ražotiem gaisa spilveniem.

«Toyota» pavēstīja, ka pasaulē atsauks aptuveni 57 000 automašīnu - aptuveni 40 000 vienību Japānā un 17 000 vienību ārvalstīs.

Savukārt «Daihatsu» Japānā atsauks aptuveni 27 500 automobiļus.

«Takata» gaisa spilvenu dēļ pasaulē atsaukti jau aptuveni 16 miljoni automašīnu no desmit autobūves kompānijām, tostarp «Honda», BMW, «Ford» un «General Motors».

ASV pret «Takata» jau sākta kriminālizmeklēšana saistībā ar apsūdzībām, ka uzņēmums vairākus gadus zinājis par defektu, kura dēļ gaisa spilveni var pārsprāgt, automašīnā izraisot atlūzu izplatīšanos.

Saistībā ar šo defektu tiek ziņots par vismaz piecu autovadītāju nāves gadījumiem ASV un Malaizijā.

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) jau aicinājusi «Takata» paplašināt automašīnu atsaukumu valstī, pretējā gadījumā uzņēmumam draud 35 miljonu dolāru naudassods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu