Euro NCAP piešķir jaunajam Passat maksimālo novērtējumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas jauno auto novērtēšanas programmas Euro NCAP eksperti piešķīruši jaunajam Volkswagen Passat maksimālo 5 zvaigžņu novērtējumu.Tikpat augstu rezultātu ieguva arī jaunā Passat priekštecis 2010. gadā.

Euro NCAP tiek uzskatīta par svarīgāko transportlīdzekļu drošības standartu kopš 1997. gada. Šogad tās prasības atkal ir kļuvušas stingrākas. Strikto NCAP testu sēriju jaunais Passat nokārtoja ar teicamiem rezultātiem, pateicoties pasaules klases drošības aprīkojumam, kas ietver uzlabotu virsbūves konstrukciju, efektīvi integrētu drošības jostu un gaisa drošības spilvenu sistēmu un inovatīvas palīgsistēmas.

Jaunā Passat piecu zvaigžņu vispārējās drošības novērtējums tiek apkopots no rezultātiem četrās dažādās kategorijās: pieaugušo pasažieru un bērnu drošība, gājēju drošība un drošības sistēmas.

Plašās pieaugušo pasažieru drošības pārbaudēs, kas ietver frontālo sadursmi ar alumīnija barjeru (ar ātrumu 64 km/h un 40% pārklājumu), kā arī sānu triecienu (ar ātrumu 50 km/h) un triecienu stabā (ar ātrumu 29 km/h), Passat ieguva 85% no maksimālā vērtējuma. Pateicoties standartaprīkojumā iekļautajiem ISOFIX un Top Tether bērnu sēdeklīšu stiprinājumiem, labus rezultātus jaunais Passat ieguva arī bērnu drošības jomā — 87% no iespējamajiem punktiem.

Pozitīvi tika novērtēti arī gājēju aizsardzības elementi jaunajā Passat, kas samazina gājēju ievainojumu risku. To vidū ir, piemēram, īpašs bampera un dzinēja pārsega dizains.

Euro NCAP drošības sistēmu novērtējumā atzinību izpelnījās galvas balsti, kas sniedz lielāku drošību un samazina kakla savainojumu risku, automobilim saduroties ar priekšā esošiem transportlīdzekļiem, kā arī drošības jostu brīdinājumi visās sēdvietās. Pozitīvi tika novērtēta arī apkārtējās satiksmes uzraudzības sistēma ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu, kas pieejama Comfortline un augstākās apdares versijās un arī iekļauta drošības sistēmu kategorijā.

Jaunais Passat Vācijā ir pieejams jau pāris nedēļas un piedāvā plašu drošības aprīkojumu. Tajā ir autovadītāja un blakussēdētāja gaisa drošības spilveni (ar blakussēdētāja sēdekļa deaktivēšanas slēdzi) un galvas gaisa drošības spilvenu sistēma priekšā un aizmugurē sēdošajiem pasažieriem, kurā ietilpst sānu gaisa drošības spilveni. Jaunā Passat standartaprīkojumā ir arī dažādas sistēmas, piemēram, elektroniskā trajektorijas stabilizācijas kontrole ESC ar ABS un bremzēšanas palīgsistēmu, pēcsadursmes bremzēšanas sistēma, riepu spiediena uzraudzības sistēma un autovadītāja uzraudzības sistēma.

Volkswagen piedāvājumā ir arī dažādas papildaprīkojumā pieejamas palīgsistēmas, kas palīdz izvairīties no sadursmēm vai samazināt to sekas. To vidū ir PreCrash pasažieru aizsardzības sistēma, sastrēgumu palīgsistēma, avārijas palīgsistēma un piekabes vilkšanas palīgsistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu