Latvijā janvārī reģistrē par 15,4% vairāk jaunu vieglo auto

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Latvijā šogad janvārī reģistrētas 1335 jaunas vieglās automašīnas, kas ir par 15,4% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, pavēstīja Auto asociācijā.

2015.gada janvārī Latvijā populārākā automašīna bija BMW - reģistrētas 199 jaunas šīs markas automašīnas, kas ir 4,8 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

Otra populārākā automašīna šogad janvārī bija «Volkswagen» ar 194 spēkratiem, kas ir par 32% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, seko «Toyota» ar 123 automašīnām, kas ir par 24,5% mazāk, «Nissan» ar 98 spēkratiem, kas ir par 81,5% vairāk, un pirmo piecnieku noslēdz «Ford» ar 82 automašīnām, kas ir 3,7 reizes vairāk.

Sestā populārākā auto pozīciju šogad janvārī ieņēma «Škoda» - reģistrētas 70 jaunas šādas automašīnas, kas ir par 27,1% mazāk nekā pirms gada. Reģistrēto «Peugeot» automašīnu skaits ir palielinājies par 17,2% - līdz 68 šādiem spēkratiem. Seko «Renault» ar reģistrētām 65 vieglajām automašīnām, kas ir par 38,3% vairāk, kā arī «Fiat» ar 58 spēkratiem, kas ir par 44,8% mazāk, savukārt populārāko vieglo automašīnu desmitu noslēdz «Opel» ar reģistrētām 45 automašīnām, kas ir par 25% vairāk nekā pirms gada.

Vienlaikus asociācijas dati liecina, ka īstermiņa reģistrācija janvārī veikta 172 spēkratiem, tajā skaitā 43 «Fiat» automašīnām, 33 «Renault» un 26 «Citroen» automašīnām.

Pērn janvārī Latvijā reģistrēja 1157 jaunas vieglās automašīnas, bet gadā kopumā - 14 991 spēkratu, kas ir par 17% vairāk nekā 2013.gadā.

Kopējā statistikā iekļautas gan pasažieru, gan komerctransporta līdz trīsarpus tonnām vieglās automašīnas. Kopējā statistikā iekļauts arī automašīnu reeksports.

Auto asociācija ir sabiedriska organizācija, profesionālu ražotājrūpnīcu, Latvijā oficiāli pilnvarotu autoimportētāju un dīleru apvienība. Asociācijas prioritāte ir aizstāvēt savu biedru intereses sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un nodrošināt pircēju interešu ievērošanu attiecībā uz garantijām, servisu un informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu