Noskaidrots Latvijā šogad populārākais jaunais vieglais auto

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

Latvijā šogad pirmajos divos mēnešos populārākā jaunā vieglā automašīna bija «Nissan Qashqai», liecina Auto asociācijas apkopotie dati.

2015.gada pirmajos divos mēnešos Latvijā reģistrētas 104 jaunas «Nissan Qashqai» automašīnas. Otra populārākā vieglā automašīna ar reģistrētu 71 spēkratu šogad pirmajos divos mēnešos Latvijā bija «Volkswagen Golf», un tai seko «Volkswagen Passat» ar 64 jaunām automašīnām.

Ceturto vietu šā gada pirmajos divos mēnešos ieņēma «BMW X6» ar reģistrētiem 58 spēkratiem, piektajā vietā ierindojas «Ford Transit/Tourneo Custom» ar 56 spēkratiem, bet sestajā vietā ir «Toyota RAV4» - reģistrētas 55 šādas automašīnas.

Septītajā vietā šā gada pirmajos divos mēnešos ir «Fiat Punto» ar 54 automašīnām, astoto un devīto vietu dala «BMW 5 Sedan/Touring» un «Škoda Yeti» ar 51 automašīnu, bet pirmo desmitu noslēdz «Volkswagen Caddy» ar 47 spēkratiem.

Latvijā šā gada pirmajos divos mēnešos reģistrētas kopumā 2314 jaunas vieglās automašīnas (pasažieru un vieglais komerctransports līdz 3,5 tonnām), kas ir par 4,2% vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā.

Vienlaikus īstermiņa reģistrācija šogad pirmajos divos mēnešos veikta 348 spēkratiem, tajā skaitā 117 «Fiat» automašīnām, 52 «Škoda», 50 «Citroen» un 49 «Renault» automašīnām.

Auto asociācija ir sabiedriska organizācija, profesionālu ražotājrūpnīcu, Latvijā oficiāli pilnvarotu autoimportētāju un dīleru apvienība. Asociācijas prioritāte ir aizstāvēt savu biedru intereses sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un nodrošināt pircēju interešu ievērošanu attiecībā uz garantijām, servisu un informāciju.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu