Jaunās tarifu zonas: sodi tiek likti bez kompromisiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Šodien daudzi autovadītāji saskārās ar nepatīkamu pārsteigumu, pie sava auto vējstikla atrodot soda talonu par neapmaksātu autostāvvietas lietošanu. Šāda situācija radusies, jo mobilās autostāvvietas apmaksas aplikācija Mobilly nav automātiski atjauninājusi jauno Rīgas Satiksmes autostāvvietu zonējumu, kas stājas spēkā no 2015. gada 1. aprīļa.

Piemēram, šis autovadītājs saskārās ar situāciju, kad ierasto 4,5 eiro vietā par B zonu šodien saņēma soda kvīti par 20,5 eiro, jo izrādās, ka B zona naktī pārtapusi par A zonu, lai gan aplikācija par to nebrīdināja un vēl aizvien piedāvāja automašīnu novietot B zonā.

Foto: Aculiecinieka foto

Savukārt Rīgas Satiksme tā vietā, lai nāktu iedzīvotājiem un aplikācijas lietotājiem pretī un pirmajā jauno noteikumu dienā izteiktu vienkārši brīdinājumu, soda visus autovadītājus bez kompromisiem.

SIA Mobilly vadītājs Ģirts Slaviņš: «Mobilly ir sarūgtināti par šobrīd radušos situāciju saistībā ar jaunajām izmaiņām. Mums žēl, ka pēc tik būtiskām izmaiņām autostāvvietu zonējumos cilvēki tiek sodīti pēc «pilnas programmas». Lūdzam autovadītājus būt maksimāli uzmanīgiem, pievēršot pastiprinātu uzmanību jaunajiem zonējumiem, kā arī - ņemt vērā, ka mobilās ierīces diemžēl var neprecīzi noteikt konkrēto atrašanās vietu. Par izrakstītājiem sodiem aicinām rakstiski vērsties info@rigassatiksme.lv ar lūgumu tos anulēt.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu