eZvanam Latvijā jādarbojas no 2017.gada

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Elektronisko sakaru komersanti, kas nodrošina publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu, eCall, jeb eZvana signāla identificēšanu tīklā, kā arī bezmaksas izsaukumu nodrošinās no 2017.gada, TVNET pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Svikliņa.

Proti, no 2017. gada elektronisko sakaru komersanti, kas nodrošina publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu, ierīkos, uzturēs un papildinās eZvana sekmīgai darbībai nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu, kā arī nodrošinās eZvana bezmaksas izsaukumu.

To paredz Satiksmes ministrijas izstrādātie grozījumi Elektronisko sakaru likumā, ko otrdien, 7.aprīlī, atbalstīja valdība. Lai grozījumi stātos spēkā, tie jāatbalsta arī Saeimā.

Minētie grozījumi tapuši sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Latvijas elektronisko sakaru komersantiem, kas nodrošina GSM/UMTS publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu.

Pašlaik Latvijā ir trīs šādi komersanti – SIA «Latvijas Mobilais telefons», SIA «Tele2», SIA «Bite Latvija».

Latvija 2011. gadā pievienojās Memorandam par eZvana iniciatīvas ieviešanu, lai sekmētu cilvēku, kuri cieš ceļu satiksmes negadījumos, dzīvību glābšanu. Projekta eZvans mērķis ir samazināt neatliekamās palīdzības dienestu reaģēšanas laiku lauku apvidos par 50%, savukārt pilsētās par 40%. Eiropas Komisijas aprēķini liecina, ka Eiropā tādējādi būtu iespējams izglābt līdz pat 2500 cilvēku gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu