Tiesa pasargā «General Motors» no tiesas prāvām aizdedzes sistēmas problēmu lietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tiesas tiesnesis nolēmis, ka autobūves gigants «General Motors» (GM) ir aizsargāts pret vairākiem desmitiem tiesas prāvu saistībā ar aizdedzes sistēmas problēmām, ņemot vērā kompānijas 2009.gadā īstenoto bankrota reorganizāciju.

GM jau atzinis, ka uzņēmums nav brīdinājis regulatorus un īstenojis laicīgu automašīnu atsaukšanu saistībā ar aizdedzes sistēmas problēmām, kuru dēļ cietuši 160 un bojā gājuši 84 cilvēki.

Pārdošanas apjoma krituma un ASV recesijas dēļ GM 2009.gada 1.jūnijā bija spiests īstenot valdības atbalstītu bankrota reorganizāciju, no kuras autoražotājs pēc mēneša izkļuva kā jauna kompānija ar ASV valdības atbalstu.

Pret GM tiesā vērsušās personas uzskata, ka autoražotājs pārkāpis viņu tiesības, kad nav ziņojis par šo automašīnu defektu.

Taču GM norādījis, ka ir pasargāts no šīm tiesas prāvām, kas saistītas ar automašīnām, kuras ražotas pirms izkļūšanas no bankrota 2009.gadā.

ASV bankrota lietu tiesnesis Roberts Gerbers piekrīt GM un paziņoja, ka tiesas procesus nāktos sākt pret «veco GM», kas būtībā ir čaulas uzņēmums, kuru GM izveidoja bankrota procedūras ietvaros un kurā atrodas visi kompānijas sliktie aktīvi.

GM aizdedzes sistēmas problēmu dēļ bijis spiests atsaukt gandrīz 2,6 miljonus automašīnu un izveidot fondu, lai kompensētu upuriem, kuri spēja pierādīt, ka šī defekta rezultātā guvuši kaitējumu.

Tikmēr pret GM tiesā vērsušās personas galvenokārt ir tās, kuras nav saņēmušas kompensāciju vai apgalvo, ka šī defekta rezultātā samazināta viņu automašīnu vērtība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu