VID sadarbībā ar Auto asociāciju ķersies pie lietoto auto tirdzniecības nozares sakārtošanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lietoto auto tirdzniecības nozarē vērojamas lielas neatbilstības starp nomaksātajiem nodokļiem, nodarbināto skaitu un nodarbināto vidējo atalgojumu, tāpēc Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbībā ar Auto asociāciju ķersies pie šīs nozares sakārtošanas, šodien preses konferencē sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Kopējais komersantu skaits lietoto auto tirdzniecības nozarē ir 430, tajā skaitā 6,4% ir Auto asociācijas biedri, bet 93,4% nav asociācijas biedri, liecina VID dati.

VID administrētie budžeta ieņēmumi no lietoto auto tirdzniecības nozares nodokļu maksātājiem 2014.gadā bija 91,28 miljoni eiro, kas ir 1,3% no VID administrētajiem budžeta ieņēmumiem valstī.

No šīs summas 76,1% jeb 69,5 miljonus eiro nodokļu ieņēmumu veido tie uzņēmumi, kas ir Auto asociācijas biedri.

«Protams, asociācijā ir apvienojušies lielie nozares spēlētāji, tomēr, ja paskatāmies uz nodarbināto skaitu un salīdzinām to ar nomaksāto nodokļu apjomu, tad šīs proporcijas īsti neatbilst,» sacīja Pētersone.

Pagājušajā gadā lietoto auto tirdzniecības nozarē bija nodarbināti 5492 darba ņēmēji, kas ir 0,7% no visiem darba ņēmējiem valstī.

63,4% no šiem darba ņēmējiem strādā uzņēmumos, kas nav Auto asociācijas biedri, bet 36,6% pie darba devējiem, kas ir auto asociācijas biedri.

Darba devēju deklarētie nodarbināto vidējie mēneša ieņēmumi uzņēmumos, kuri ir Auto asociācijas biedri, ir vidēji 1257 eiro mēnesī, bet uzņēmumos, kuri nav asociācijas biedri, - 527 eiro mēnesī. Vidējā alga valstī ir 738 eiro mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu