«Sixt»: Latvijas prezidentūra ES vietējo auto nomas nozari ietekmē maz

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā notiekošās aktivitātes tieši vietējo auto nomas nozari ietekmē nedaudz, jo nomas kompānija nodrošina tikai ar autovadītājiem saistītos pakalpojumus, aģentūrai LETA norādīja «Sixt» vadītājs Baltijas valstīs Arnis Jaudzems.

Viņš skaidro, ka automašīnas prezidentūras sekretariāts nodrošina centralizēti, sadarbojoties ar «BMW Group» un «Inchcape BM Auto», kuri nepieciešamos transporta līdzekļus nodrošina bez maksas. Savukārt «Sixt» nodrošina tikai ar autovadītājiem saistītos pakalpojumus.

«Sixt» vadītājs gan norāda, ka

auto nomas tirgus Latvijā lielākoties esot orientēts uz Rietumeiropas klientiem,

un jebkurš liels pasākums, kas pulcē lielu skaitu ārvalstu viesu, pozitīvi ietekmē arī auto nomas tirgu. Vienmēr ir iespēja, ka, uzzinot vairāk par Latviju un tās galvaspilsētu Rīgu, cilvēks, kurš atbraucis darba darīšanās, vēlāk atgriezīsies kā tūrists un izmantos gan auto, gan velo nomas pakalpojumus.

Vienlaikus Jaudzems norāda, ka pēdējos piecus gadus Latvijas auto nomas nozares izaugsmi galvenokārt ir virzījusi tūrisma attīstība un ekonomiskās situācijas uzlabošanās Eiropā kopumā. Tostarp «Sixt» īstermiņa auto nomas apgrozījums pērn ir audzis par vairāk nekā 45% salīdzinājumā ar 2013. gadu.

Kā ziņots, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekmīgai nodrošināšanai nepieciešami papildu transportlīdzekļu vadītāji - tam plānots atvēlēt 600 000 eiro, aģentūrai LETA atzina Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta pārstāve Linda Jākobsone.

Prezidentūras sekretariāts pagājušajā gadā organizēja atklātu konkursu «Transporta pakalpojumi», pēc kura sekretariāts par 250 000 eiro noslēdza līgumu ar SIA «Transporent», kas darbojas ar «Sixt» zīmolu. Līgums paredzēja transportlīdzekļu vadītāju pakalpojumu sniegšanu, izmantojot sekretariāta nodrošinātu transportu.

SIA «Transporent» dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 240 eiro. «Transporent» pieder četrām privātpersonām, kuras ir arī uzņēmuma valdes locekļi, - 45% «Transporent» kapitāldaļu pieder Maratam Blatem, 45% - Harijam Briedim, bet pa 5% - Arnim Jaudzemam un Vitai Štelmaherei. «Transporent» valdes priekšsēdētājs ir Jaudzems.

Savukārt «Sixt» uzņēmumu konsolidētais apgrozījums Baltijā 2013.gadā sasniedza 9,71 miljonu eiro, kas ir par 3% lielāks salīdzinājumā ar 2012.gadu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu