Ķīnieši iegādājas leģendāro Itālijas zīmolu De Tomaso

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ķīnas autoražotāju konsorcijs iegādājies tiesības uz Itālijas reiz slaveno automašīnu zīmolu «De Tomaso», kas popularitātes virsotni piedzīvoja 20.gadsimta 60. un 70.gados ar agresīva izskata automobiļiem, otrdien vēsta ziņu aģentūra «Ansa».

Konsorcijs «Consolidated Ideal Team Venture», kas saskaņā ar Itālijas mediju ziņoto ir bāzēts Honkongā un kura juridiskā galvenā biroja ēka atrodas Virdžīnu salās, šīs tiesības ieguvis izsolē ar piedāvājumu, kura vērtība vien nedaudz pārsniegusi vienu miljonu eiro.

«De Tomaso» 1959.gadā dibināja Argentīnā dzimušais Alehandro de Tomaso, taču Modenā bāzētais autoražotājs 2004.gadā piedzīvoja bankrotu.

Vairāki pircēji, kas šo kompāniju iegādājās pēc tās bankrota, cieta neveiksmi zīmola darbības atjaunošanā.

Martā Šveices investīciju grupa «L3 Holdings» iegādājās zīmola tiesības, izkonkurējot «Consolidated Ideal Team Venture» un Itālijas grupu «Eos», izsakot veiksmīgu piedāvājumu divu miljonu eiro apmērā.

Taču drīz vien pret «L3 Holdings» tika sākta izmeklēšana par nespēju ievērot savas finansiālās saistības, radot nepieciešamību rīkot jaunu izsoli.

«Consolidated Ideal Team Venture» pārstāvji vēsta, ka konsorcijs Ķīnā plāno ražot automašīnas ar «De Tomaso» zīmolu.

Nākotne par uzņēmuma rūpnīcu Turīnā un tās 900 darbiniekiem pagaidām vēl ir neskaidra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu