«Toyota» iekļūst starp TOP3 zagtāko automašīnu markām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Zagtākās automašīnas Latvijā nemainīgi ir «Volkswagen» un «Audi», kas skaidrojams ar šo marku augsto popularitāti Latvijas autobraucēju vidū, tomēr 2015. gada pirmā ceturkšņa Valsts policijas dati parāda jaunu tendenci – zagļi ir iecienījuši arī «Toyota» markas automašīnas, kuras iekļuvušas starp TOP3 zagtākajiem auto Latvijā, liecina apdrošināšanas kompānijas «Compensa» apkopotie dati. Tāpat šā gada pirmajā ceturksnī palielinājies arī to automašīnu zādzību skaits, kas ir jaunākas par 15 gadiem, sasniedzot 64% no kopējā skaita.

Šā gada pirmajā ceturksnī kopējais Latvijā nozagto automašīnu skaits sasniedza 191 transportlīdzekli, no tiem 124 auto ir jaunāki par 15 gadiem. Pirmajos trīs mēnešos tika nozagtas 56 «Volkswagen», 31 «Toyota» un 27 «Audi» markas mašīnas.

Starp zagļu iecienītākajām «Toyota» markas automašīnām ir «Toyota» RAV4 (7) un «Toyota» Land Cruiser (7), kuras visbiežāk tiek realizētas ārpus Latvijas. Savukārt «Toyota» Corolla Verso (10) - zādzību skaita pieaugums skaidrojams ar pieprasījuma pieaugumu pēc šīs auto markas rezerves daļām.

Infografika: zagtākie auto Latvijā

Līdz ar tehnoloģiju attīstību autoražotāji, tajā skaitā arī «Toyota», piedāvā automašīnas ar keyless go funkciju, kas ir ērta auto īpašniekiem, taču ir nepietiekami droša. Lietojot atslēgu kodu pārtveršanas ierīces, profesionāli zagļi neaizsargātu automobili spēj nozagt minūtes vai pat sekunžu laikā. Jaunās automašīnas ir rūpnieciski aprīkotas ar «standartizētu» drošības sistēmu, taču, lai aizsargātu auto pret zādzībām, ir nepieciešams papildu aprīkojums.

Eksperti norāda, ka vajadzētu sākt ar auto un spoguļu marķēšanu, jo šāds auto zagļu acīs uzreiz kļūst nevērtīgāks, jo marķētās detaļas nebūs iespējams realizēt. Otrkārt, lai aizsargātu automašīnas ar keyless go funkciju, noteikti ir jāuzstāda papildu imobilaizers vai alternatīva signalizācija. Tāpat par ļaunu nenāktu sistēma, kas ļauj noteikt auto atrašanās vietu jau pēc zādzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu