Populārākais jaunais vieglais auto Latvijā - «Nissan Qashqai»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars, TVNET

Latvijā šogad pirmajos četros mēnešos populārākā jaunā vieglā automašīna bija «Nissan Qashqai», liecina Auto asociācijas apkopotie dati.

2015.gada pirmajos četros mēnešos Latvijā reģistrētas 304 jaunas «Nissan Qashqai» automašīnas. Otra populārākā vieglā automašīna ar reģistrētiem 196 spēkratiem Latvijā bija «Volkswagen Passat», un tai seko «Škoda Yeti» - ar 143 jaunām automašīnām.

Ceturto vietu šogad pirmajos četros mēnešos ieņēma «Volkswagen Golf» ar 138 reģistrētiem spēkratiem, seko «Fiat Punto» ar reģistrētiem 135 spēkratiem, sestajā vietā ierindojas «Toyota RAV4» ar 129 spēkratiem, bet septītajā vietā ir «Volkswagen Caddy» - reģistrētas 96 šādas automašīnas.

Astotajā vietā šogad pirmajos četros mēnešos ir «Fiat 500» ar 93 automašīnām, devītajā vietā - «Toyota Auris» ar 90 automašīnām, bet pirmo desmitu noslēdz «Škoda Octavia» ar 89 automašīnām.

Latvijā šogad pirmajos četros mēnešos reģistrētas kopumā 5198 jaunas vieglās automašīnas (pasažieru un vieglais komerctransports līdz 3,5 tonnām), kas ir par 11,1% vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā.

Vienlaikus īstermiņa reģistrācija 2015.gada pirmajos četros mēnešos veikta 841 spēkratam, tajā skaitā 251 «Fiat» automašīnai, 124 «Škoda», 100 «Citroen», 97 «Renault» un 81 «Lada» automašīnai.

Auto asociācija ir sabiedriska organizācija, profesionālu ražotājrūpnīcu, Latvijā oficiāli pilnvarotu autoimportētāju un dīleru apvienība. Asociācijas prioritāte ir aizstāvēt savu biedru intereses sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un nodrošināt pircēju interešu ievērošanu attiecībā uz garantijām, servisu un informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu