«Saab» īpašnieki iegūst divus jaunus Ķīnas partnerus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas autoražotāja «Saab» īpašnieki - Ķīnas un Japānas konsorcijs «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS) - ieguvuši divus jaunus Ķīnas partnerus un valstī būvēs jaunu rūpnīcu, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

NEVS norāda, ka jaunie partneri ir industriālais parks «Tianjin Binhai Hi-tech Industrial Development Area» (THT) un uzņēmums «Beijing State Research Information Technology Co.» (SRIT).

Darījuma summa veido 200 miljonus dolāru (183 miljonus eiro) un tā ietvaros jaunie partneri iegūs 30% akciju.

NEVS vēsta, ka pirmais maksājums 40 miljonu dolāru apmērā jau ticis veikts.

Tāpat NEVS iecerējis Ķīnas pilsētā Tjaņdziņā būvēt jaunu «Saab» rūpnīcu, kurā tiks ražoti elektriskie automobiļi.

Kā ziņots, NEVS aprīlī izkļuva no bankrota aizsardzības pēc tam, kad bija spējīgs nodrošināt parādsaistību norakstīšanu.

NEVS reorganizācijas procesu sāka augustā.

Izkļūšana no bankrota aizsardzības procesa nozīmē, ka NEVS ir labāk pozicionēts pašreizējās pārrunās ar potenciālajiem partneriem, tajā laikā pavēstīja uzņēmuma pārstāvis.

Ražošana Trolhetanas rūpnīcā Zviedrijas dienvidrietumos tika apturēta kopš pērnā gada maija, kad NEVS nespēja samaksāt piegādātājiem, bet reorganizācijas process, kas tika sākts augustā, nodrošinājis iespēju uzņēmumam atlikt maksājumus piegādātājiem un kreditoriem.

«Saab» 2011.gada decembrī piedzīvoja bankrotu, un to 2012.gadā iegādājās NEVS, kas tika izveidots «Saab» aktīvu pārņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu