Nosaukti Eiropas labākā auto titula pretendenti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mercedes-Benz

Ikgadējā Eiropas gada auto konkursa organizētāji ir nosaukuši tos 40 auto modeļus, kuri savā starpā cīnīsies par 2016.gada auto titulu. Pašreizējais saraksts gan nav galīgs, jo tajā vēl līdz 1.decembrim var iekļaut jaunus kandidātus.

Šajā gadā konkursa organizatori ir nedaudz mainījuši konkursa norises kārtību, nosakot, ka par titulu var cīnīties arī tādi auto, kuru gada izlaides apjoms ir mazāks par 5000 vienībām.

Tādējādi pretendentu sarakstā ir tādi mazsērijas auto kā ar ūdeņraža dzinēju apgādātā Toyota Mirai un ielas sporta auto McLaren 570S un Mercedes-AMG GT.

Septiņus finālistus konkursa žūrija nosauks decembra vidū, savukārt titula European Car of the Year ieguvējs tiks paziņots 2016.gada martā Ženēvas auto šovā.

Var atzīmēt, ka šogad šo titulu ieguva astotās paaudzes VW Passat, kurš finālā apsteidza Citroen C4 Cactus un Mercedes-Benz C klasi. Pirms tam pie tituliem tika Peugeot 308 un septītās paaudzes Volkswagen Golf.

Pretendentu saraksts

ModelisModelis
Alfa Romeo GiuliaMazda2
Audi A4Mazda CX-3
Audi R8Mazda MX-5
Audi Q7McLaren 570S
BMW 7-SeriesMercedes-AMG GT
BMW X1Mercedes-Benz GLC
Fiat AegeaMercedes-Benz GLE
Ferrari 488 GTBOpel Astra
Ford MustangOpel Karl
Ford S-Max/GalaxyRenault Espace
Honda HR-VRenault Kadjar
Honda JazzRenault Talisman
Hyundai TucsonSkoda Superb
Infiniti Q30SsangYong Tivoli
Jaguar XESubaru Levorg
Jaguar XFSubaru Outback
Kia OptimaSuzuki Vitara
Kia SorentoTesla Model X
Land Rover Discovey SportToyota Mirai
Volvo XC90Volkswagen Touran
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu