Konkursā noteiks gada jauno autovadītāju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un aģentūra «Zebra» aicina 16-18 gadus vecus jauniešus pieteikties un piedalīties aizraujošā un azartiskā konkursā «Gada jaunais autovadītājs – 2015»! Kā TVNET informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā, konkursam var pieteikties mājas lapā www.gadaautovaditajs.lv, kur jāatbild arī uz pirmās jeb neklātienes kārtas jautājumiem.

Konkursa reģionālie pusfināli plānoti četrās Latvijas pilsētās:

  • jau šajā svētdienā, 2.augustā Valmierā (stāvlaukumā pie J.Daliņa stadiona, pulksten 12.00);
  • 29.augustā, Ventspilī (stāvlaukumā pie Reņķa dārza, pulksten 12.00);
  • 30.augustā, Jēkabpilī (stāvlaukumā pie Krustpils Brīvdabas estrādes, pulksten 12.00);
  • 26.septembrī, Rīgā (CSDD Biķernieku trasē, pie Kartinga halles, pulksten 12.00).

Konkurss «Gada jaunais autovadītājs» ir lieliska iespēja 16-18 gadus veciem jauniešiem pierādīt savu auto vadīšanas prasmi, zināšanas par satiksmes drošību, kā arī uzlabot prasmes kā satiksmes dalībniekiem. Viss, kas nepieciešams dalībai konkursā – braukšanas mācību atļauja jeb «baltās tiesības» vai mopēda (AM kategorijas) vadītāja apliecība un galva uz pleciem. Dalība konkursā ir bez maksas.

Konkurss notiek trijās kārtās:

  • pirmā kārta jeb neklātienes sacensības: teorētisko zināšanu pārbaude. Tā notiek mājas lapas www.gadaautovaditajs.lv sadaļā «KONKURSS». Jautājumi ir ne tikai par satiksmes noteikumiem, bet arī par braukšanas drošību, un atbildes bieži būs jāmeklē domājot, nevis šķirstot noteikumu grāmatiņu;
  • otrā kārta: reģionālie pusfināli. Kad būsi atbildējis uz visiem 15 konkursa jautājumiem, ieraksti savus kontaktus un izvēlies, kur piedalīties pusfinālā Valmierā, Ventspilī, Jēkabpilī vai Rīgā. Katrā pusfinālā tiksies pirmās kārtas 30 labāko rezultātu īpašnieki. Tā ir iespēja braukt ar jaunu auto, parādīt savas autovadīšanas prasmes un izpratni par satiksmes drošību.
  • trešā kārta: Lielais fināls. Katra pusfināla pirmo astoņu vietu ieguvēji 4.oktobrī startēs Lielajā finālā CSDD Biķernieku trasē, Rīgā. Te uzdevumi būs īpaši atraktīvi, sarežģītāki un Gada labākā jaunā autovadītāja cienīgi.

Konkursu organizē CSDD, sadarbībā ar aģentūru «Zebra». Konkurss tiek finansēts no OCTA līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu