Vecākais autovadītājs Latvijā - gandrīz simtgadnieks ar žiguli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia/DL24

Iespējams, vecākajam autovadītājam, kurš joprojām piedalās ceļu satiksmē Latvijā, ir 96 gadi. Tā secina apdrošināšanas sabiedrības «Ergo» speciālisti, ņemot vērā uzņēmumā iegādāto OCTA polišu īpašnieku vecumu.

«Iespējams, ka autovadītāja apliecība Latvijā ir kādam vēl vecākam iedzīvotājam, taču automašīna varbūt jau sen netiek vadīta. Vecākais «Ergo» klients transporta apdrošināšanā - 96 gadus vecais kungs, ko redzam savā datu bāzē, iegādājās OCTA polisi, kas, visdrīzāk, liecina, ka viņš reāli piedalās ceļu satiksmē, braucot ar auto,» stāsta «Ergo» Risku parakstīšanas departamenta direktors Ritvars Heniņš. Šis kungs iegādājies OCTA automašīnai «VAZ21061».

Savukārt gados vecākie «Ergo» klienti, kam ir KASKO polise, ir 89 gadus vecs vīrietis - viņš apdrošinājis automašīnu «Honda HRV», kā arī 86 gadus veca sieviete, kura apdrošinājusi pat divus auto: «Mercedes-Benz E240» un «Toyota RAV4».

Vecākais «Ergo» apdrošinātais auto ir 1937.gada «Opel». OCTA polise ir arī kādam 1962.gada «T-16» traktoram un 1956.gada GAZ, kas nozīmē, ka tie joprojām kalpo un tiek aktīvi izmantoti ikdienas gaitās un darbā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu