Viedo atslēgu dēļ 10 autoražotājiem jāstājas tiesas priekšā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingars Tenis, TVNET

Savienotajās Valstīs desmit autoražotājiem jāstājas tiesas priekšā. Apsūdzības puse apgalvo, ka tie nav pietiekami informējuši par riskiem, kas saistīti ar viedajām atslēgām (keyless go sistēmu), un tas novedis pie 13 nāves gadījumiem.

Daudzus mūsdienu auto var iedarbināt, neizvelkot no kabatas aizdedzes atslēgu, - sensoru tīkls sajūt, ka pie auto ir pienācis mašīnas saimnieks, ar vieglu pieskārienu atslēdzas mašīnas durvis, un dzinēju var iedarbināt ar pogas palīdzību. Pret desmit autobūves uzņēmumiem Savienotajās Valstīs tagad celtas apsūdzības, jo tie esot noklusējuši riskus, kas saistīti ar viedās atslēgas lietošanu, proti, ka automašīnas motors turpina darboties arī tad, ja vadītājs izkāpj un aiziet, līdzi paņemot arī aizdedzes atslēgu. Šā iemesla dēļ ASV jau reģistrēti 13 cilvēku nāves gadījumi pēc saindēšanās ar izplūdes gāzēm.

Iesniegums tiesā Losandželosā iesniegts trešdien, un apsūdzības tajā vērstas pret 10 kompānijām - BMW, Volkswagen, Bentley, Mercedes Benz, Fiat Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Hyundai un Kia, Nissan un Toyota. Kā norāda vācu Der Spiegel, autoražotāji pagaidām komentārus nesniedz.

Apsūdzības cēlāji caur tiesu vēlas saņemt kompensācijas, kā arī panākt, lai turpmāk jaunajos auto ar viedo aizdedzes sistēmu tiktu iebūvēta iekārta, kura, vadītājam izkāpjot, pēc noteikta laika dzinēju automātiski izslēdz.

Visbiežāk cilvēki ar izplūdes gāzēm saindējušies, ja auto novietots garāžā un ar strādājošu motoru atstāts bez uzraudzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu