Mainīsies CSDD pakalpojumu cenrādis, TA kļūs dārgāka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 27.augustā, Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) izsludināti grozījumi normatīvajos aktos, kas paredz veikt vairākas izmaiņas VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» (CSDD) pakalpojumu cenrādī.

To paredz VSS izsludinātie grozījumi Ministru kabineta (MK) 2013.gada 24.septembra noteikumos Nr.1000 «Valsts akciju sabiedrības «Ceļu satiksmes drošības direkcija» publisko maksas pakalpojumu cenrādis».

Lai veicinātu Elektromobilitātēs attīstības plānā 2014. - 2016.gadam noteikto - elektromobilitātes attīstību Latvijā -

elektrotransportlīdzekļu lietotājus rosina atbrīvot no maksas par reģistrācijas pakalpojumiem pirmreizējā reģistrācijā.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu CSDD veic komercpārvadājumus veicošo transportlīdzekļu tehnisko kontroli uz ceļiem, par kuras veikšanu netiek iekasēta maksa par pakalpojumu, tomēr šāds atbrīvojums nebija paredzēts CSDD sniegto pakalpojumu izcenojumos. Noteikumu projektā noteikts, ka tehnisko kontroli uz ceļa veic bez maksas.

Tāpat noteikumu projekts paredz palielināt izcenojumu kuģošanas līdzekļu reģistrācijai. To nosaka ieviestās stingrākās prasības attiecībā uz pašizgatavotu motorlaivu un kuteru reģistrācijas kārtību, nepieciešamība reģistrācijā pārbaudīt CE marķējumu, kas noteikts ar grozījumiem kuģošanas līdzekļu reģistrācijas nosacījumos.

Savukārt, lai mazinātu administratīvo slogu komersantiem, kas nodarbojas ar transportlīdzekļu mazumtirdzniecību, ir paredzēts atteikties no tirdzniecības numura zīmju kartes izsniegšanas, to aizstājot ar tirdzniecības numura zīmes kartes noformēšanu Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā. Tāpat vairs nebūs paredzēta rēķinu-uzziņu veidlapu izsniegšana komersantiem, kuras plāno aizstāt atzīmes izdarīšana Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā.

Noteikumu projekts

paredz palielināt izcenojumu valsts reģistrācijas numura izvēlei.

Šī CSDD pakalpojuma izmantošana ir katra klienta brīvprātīga, individuāla izvēle, lai iegūtu atšķirīgu vai personai nozīmīgu ciparu salikuma numura zīmi. Šobrīd ir novērojama liela klientu interese par šo pakalpojumu, kā arī ir novērojami centieni iegādāties jau izsniegtas numura zīmes.

Agregātu numuru salīdzināšanas pakalpojuma izcenojuma paaugstināšana nepieciešama, jo augušas vairākas CSDD sniegto pakalpojumu izmaksas, kas saistītas ar šī pakalpojuma sniegšanu klientiem.

Tehniskās apskates izcenojuma paaugstināšana vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem ar pilnu masu līdz 3,5t

nepieciešama, jo palielinājies laiks tehniskās apskates veikšanai, ņemot vērā normatīvajā aktā par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati noteikto nepieciešamību kontrolēt automobiļu elektroniskās vadības un drošības sistēmas, kā arī veikt papildus pasākumus ceļu satiksmes drošības paaugstināšanai.

Jautājums par jauno autovadītāju apmācības un eksaminācijas sistēmas pilnveidošanu kā viens no pasākumiem satiksmes drošības stāvokļa uzlabošanai ir skatīts praktiski visās pēdējā laika Ceļu satiksmes drošības padomes sēdēs un cita starpā tika pieņemts lēmums par nepieciešamību pagarināt vadīšanas eksāmena ilgumu līdz 40 minūtēm. Taču vadīšanas eksāmena laika pagarināšana ir saistīta ar lielākām darbaspēka izmaksām un nepieciešamību iegādāties papildus eksāmenu transportlīdzekļus, tāpēc rosināts palielināt šī pakalpojuma izcenojumu.

Lai šīs un citas CSDD pakalpojumu cenrāža izmaiņas stātos spēkā, par MK noteikumu projektu būs jālemj valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu