Šķīrējtiesa liek «Volkswagen» pārdot «Suzuki» īpašuma daļu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Londonas šķīrējtiesa ir izbeigusi četrus gadus ilgu tiesāšanos starp Vācijas autobūves koncernu «Volkswagen AG» un Japānas autobūvnieku «Suzuki Motor Corp.», nolemjot, ka «Volkswagen» ir jāpārdod sava «Suzuki» īpašuma daļa, pirmdien ziņoja aģentūra «Bloomberg».

Saskaņā ar šīs tiesas lēmumu «Volkswagen» ir jāpārdod 19,9% «Suzuki» īpašuma daļa, kas novērtēta ar 463 miljardiem jenu (3,4 miljardiem eiro), vai nu «Suzuki», vai šīs Japānas kompānijas izraudzītam pircējam.

«Volkswagen» atzīmēja, ka šīs daļas pircējs vēl nav izraudzīts. Vācijas autobūvnieks ir nolīdzis banku «Suzuki» akciju pārdošanai un turpina analizēt šķīrējtiesas lēmumu.

«Volkswagen» un «Suzuki» noslēgta partnerības vienošanās nav novedusi līdz kopīga projekta izveidei. Partnerības mērķis bija sadarbība nelielu ekonomisku automobiļu izlaišanā jaunajiem tirgiem (emerging markets), kuras gaitā «Suzuki» iegūtu pieeju «Volkswagen» tehnoloģijām, savukārt «Volkswagen» ar šo sadarbību spētu palielināt savu daļu Indijas tirgū.

Attiecības starp partneriem pasliktinājās 2011.gadā, kad «Suzuki» vienojās ar Itālijas autobūvnieku «Fiat» par tā ražotu dīzeļmotoru iegādi. Partnerība izjuka, un abas puses apsūdzēja viena otru vienošanās nosacījumu pārkāpšanā.

Šķīrējtiesa secināja, ka tieši «Suzuki» pārkāpusi vienošanās nosacījumus un ir iespējams, ka tai būs jāmaksā zaudējumu kompensācija vācu autobūvniekam.

Šo maksājumu apjoms tiks noteikts tiesas procesa nākamajā stadijā. «Suzuki» tomēr negrasās pārskatīt šī finanšu gada peļņas prognozes, ņemot vērā iespējamo šķīrējtiesas lēmumu par kompensāciju.

Strīda izbeigšana dos «Suzuki» iespēju atrast jaunu partneri.

«Suzuki» akciju cena finanšu tirgos pirmdien pieauga par 4,6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu