EuroNCAP sadursmes testā Audi Q7 saņem augstāko novērtējumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas NCAP konsorcijs piešķīris jaunajam Audi Q7 augstāko piecu zvaigžņu drošības novērtējumu. Izcilie rezultāti pieaugušo aizsardzībā frontālas un sānu sadursmes gadījumā, kā arī gājēju aizsardzības un bērnu drošības jomā ierindo Audi Q7 starp savā kategorijā drošākajiem automobiļiem.

Testētāji piešķīruši jaunajam Audi Q7 augstāko piecu zvaigžņu drošības novērtējumu. Aizmugurē sēdošo pasažieru drošības novērtējums frontālajā sadursmē pierāda, ka labi pasargāts ir ne tikai Audi Q7 autovadītājs un blakussēdētājs, bet arī aizmugurē sēdošie. Automobilī ir daudz vietas, kā arī tas ir ļoti drošs bērniem.

Šajā apvidus automobilī iespējams ievietot līdz sešiem bērnu sēdeklīšiem.

Tā lielā ietilpība padara sēdeklīšu ievietošanu vienkāršu un ērtu. Papildaprīkojumā pieejamajā trešajā rindā esošie individuālie sēdekļi ir pilnībā funkcionāli, turklāt tajos iespējams uzstādīt arī ECE III kategorijas bērnu sēdeklīšus bērniem ar svaru līdz 36 kilogramiem.

Modelis ir saņēmis Euro NCAP Progresa balvu par pēcsadursmes bremzēšanas palīgsistēmu un Audi pre sense basic, kas bīstamās situācijās pirms sadursmes nospriego drošības jostu, kā arī aizver logus un jumta lūku. Ja notiek avārija, pēcsadursmes bremzēšanas palīgsistēma automātiski aktivizē bremzes, lai samazinātu slīdēšanas risku un tālāku sadursmju iespējamību. Abas sistēmas ir iekļautas Q7 standartaprīkojumā.

Audi augstu vērtē arī iekšējo drošību, ko pierāda sasniegtie un pat pārsniegtie iestādes noteiktie rādītāji. Centrālais elements modelī

Audi Q7 ir Audi pre sense city — prognozējoša brīdināšanas un avārijas bremzēšanas sistēma,

kas palīdz izvairīties no negadījumiem un pasargāt gājējus. Braucot ar ātrumu līdz 85 km/h, sistēma uzrauga ceļu attiecībā pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Ja tiek uztverts sadursmes risks, tā brīdina autovadītāju pakāpeniski: brīdinājums, brīdinājuma grūdiens, automātiska avārijas bremzēšana.

Ja nepieciešams, tā nobremzē automobili pakāpeniski. Braucot ar ātrumu līdz 40 km/h, sistēma savas darbības robežās var novērst negadījumus pilnībā. Kad braukšanas ātrums ir lielāks (līdz 85 km/h), autovadītājs tiek brīdināts. Papildus Audi pre sense city izmanto bremzes, lai samazinātu sadursmes ātrumu un tādējādi mīkstinātu sadursmes sekas.

Audi drošības sistēmas

Par Audi Q7 drošību gādā vairākas jaunas palīgsistēmas,

piemēram, sadursmju novēršanas palīgsistēma, pagriezienu palīgsistēma un izkāpšanas brīdinājums. Sadursmju novēršanas palīgsistēma palīdz apbraukt šķēršļus, lai izvairītos no sadursmēm, savukārt pagriezienu palīgsistēma uzrauga pretim braucošos transportlīdzekļus, kad automobilis griežas pa kreisi, braucot ar nelielu ātrumu. Bīstamās situācijās tā apstādina Q7 pilnībā, lai neļautu tam veikt pagrieziena manevru, ja pretim brauc kāds cits transportlīdzeklis. Izkāpšanas brīdinājums ar LED lampiņām brīdina automobilī sēdošos par velosipēdiem vai citiem transportlīdzekļiem, kas tuvojas no aizmugures, pirms tiek atvērtas durvis.

Jauno automobiļu novērtēšanas programma (NCAP), kas izveidota 1997. gadā, izvērtē jaunu automobiļu modeļu sniegumu sadursmju testos. Lai vēl precīzāk attēlotu reālu negadījumu sekas, 2015. gadā konsorcijs noteica vēl stingrākas prasības attiecībā uz frontālajiem un sānu sadursmju testiem.

Foto: Audi
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu