Vācijas prokuratūra: pret Vinterkornu nenotiek kriminālizmeklēšana

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas prokuratūra ceturtdien paziņoja, ka pret bijušo autobūves koncerna «Volkswagen» (VW) ģenerāldirektoru Martinu Vinterkornu nav sākta oficiāla kriminālizmeklēšana saistībā ar to, ka koncerna ražotie automobiļi tikuši aprīkoti ar programmatūru, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus, un ka iepriekš izplatītais prokuratūras paziņojums, ka šāda izmeklēšana ir sākta, ir bijis neprecīzs.

Prokuratūras Brunsvikas pilsētā pirmdienas paziņojums bija «nepareizi formulēts», aģentūrai AFP teica prokuratūras preses sekretārs.

Viņš paskaidroja, ka prokuratūras sāktā izmeklēšana pašlaik nav vērst pret konkrētām prersonām. Lai gan privātpersonas ir iesniegušas sūdzības par Vinterkornu, pašlaik tiek izmeklētas tikai sākotnējās aizdomas, bet oficiāla izmeklēšana nav sākta.

VW pagājušajā nedēļā izraisīja globāla mēroga skandālu, atzīstot, ka 11 miljoni tā dīzeļautomobiļu, tai skaitā 2,8 miljoni Vācijā, ir aprīkoti ar programmatūru, kas, braucot normālā režīmā, izslēdz izmešu kontroli, un ieslēdz to tikai tad, kad tiek veikta automašīnu gāzu izmešu pārbaude. Saistībā ar šo skandālu Vinterkorns atkāpās no amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu