VW: neatkarīgā izmeklēšana izmešu datu skandālā ilgs vairākus mēnešus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» (VW) ceturtdien paziņoja, ka tās pasūtītā neatkarīgā izmeklēšana saistībā ar programmatūru, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus, ilgs vairākus mēnešus.

VW ir uzdevis ASV advokātu birojam «Jones Day» veikt neatkarīgu izmeklēšanu saistībā ar krāpniecisko programmatūru.

Ņemot vērā ilgo laiku, ko aizņems šī izmeklēšana, kompānijas padomes izpildkomiteja ir nolēmusi atlikt 9.oktobrī paredzēto akcionāru ārkārtas sapulci.

«Ņemot vērā laiku un saturu, nav reālistiski, ka mēs tikai pāris nedēļu laikā spēsim sniegt informētas atbildes, kuras akcionāri pamatoti var gaidīt,» paziņoja kompānija.

VW pagājušajā nedēļā izraisīja globāla mēroga skandālu, atzīstot, ka 11 miljoni tā dīzeļautomobiļu, tai skaitā 2,8 miljoni Vācijā, ir aprīkoti ar programmatūru, kas, braucot normālā režīmā, izslēdz izmešu kontroli, un ieslēdz to tikai tad, kad tiek veikta automašīnu gāzu izmešu pārbaude. Saistībā ar šo skandālu kompānijas ģenerāldirektors Martins Vinterkorns atkāpās no amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu