VW automobiļu reģistrācijai un tehniskajai apskatei Latvijā nav ierobežojumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šobrīd ir izskanējušas dažādas versijas gan par iespējamiem pārkāpumiem Volkswagen (VW) grupas automobiļiem ar dīzeļmotoriem, gan par attiecīgo transportlīdzekļu modeļiem un to skaitu Latvijā.

CSDD vērš uzmanību, ka Eiropas institūcijās pašlaik tiek veiktas pārbaudes par iespējamajiem pārkāpumiem un vēl nav zināms, kādi būs lēmumi un kā tie attieksies uz Latvijā reģistrētajiem automobiļiem. Līdz ar to

VW grupas auto īpašniekiem nav nekādu šķēršļu, lai veiktu auto tehnisko apskati.

Arī auto reģistrēšana nav ierobežota un šo darbību veikšanai nekādas papildu izziņas netiek pieprasītas, TVNET pavēstīja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā.

Latvijā VW grupas automobiļi netiek ražoti, kā arī netiek veikti auto testi un pārbaudes laboratorijās. Tos iespējams veikt tikai attiecīgi akreditētajās laboratorijās Eiropā. Šobrīd galvenās pārbaudes notiek Vācijā. Savukārt CSDD ir sazinājusies ar šīm organizācijām, kuras veic automobiļu pārbaudes un saņems attiecīgu informāciju par pārbaužu rezultātiem.

Kamēr nav zināmi konkrēti pārbaužu dati, CSDD aicina nespekulēt ar dažādu informāciju un neinterpretēt to.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu