VW inženieri atzīstas izmešu datus falsificējošas programmatūras instalēšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Vairāki Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» inženieri kompānijas veiktajā iekšējā izmeklēšanā atzinuši, ka piedalījušies automobiļu dzinēju aprīkošanā ar programmatūru, kas pārbaužu laikā ļāvusi noslēpt to radīto kaitīgo izmešu patieso apjomu, vēsta «Bild am Sonntag».

Izdevums neatklāj šo cilvēku identitāti, vien norāda, ka šīs darbības viņi veikuši 2008.gadā. Tas arī atzīst, ka pašus skandalozās ieceres autorus līdz šim nav izdevies atklāt.

Inženieri pastāstījuši, ka «EA 189» tipa dīzeļdzinēji, ko koncerns izstrādājis 2005.gadā, nav atbilduši prasībām attiecībā uz maksimālo pieļaujamo izmešu apjomu un nepārsniegt vēlamo izmaksu līmeni bez krāpšanās nav bijis iespējams.

Kā ziņots, koncerns atzinis, ka līdz pat 11 miljoniem dīzeļdzinēju visā pasaulē aprīkoti ar krāpnieciskām ietaisēm, kuras pārbaužu laikā pārslēdz dzinēju uz tādu režīmu, ka uzrādītais piesārņojuma līmenis ir daudz zemāks nekā vēlāk reālajos darba apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu