VW: Eiropā 8 miljoniem auto ir izmešu falsificēšanas programmatūra

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» otrdien paziņoja, ka astoņi miljoni no 11 miljoniem dīzeļautomobiļu, kas aprīkoti ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru, pārdoti Eiropas Savienībā (ES).

Uzņēmuma preses pārstāvis šos datus apstiprināja ziņu aģentūrai AFP pēc tam, kad «Volkswagen» tos bija pieminējis likumdevējiem nosūtītā vēstulē, kurā tas atvainojās par nelielas cilvēku grupas pārkāpumiem.

«Volkswagen» septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Tad šī kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Tikmēr Vācijas valdība devusi «Volkswagen» laiku līdz 7.oktobrim, lai nāktu klajā ar pasākumiem un grafiku to automašīnu saremontēšanai, kurām tikušas uzstādītas izmešu falsificēšanas programmatūras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu