VW līdz janvārim sāks dīzeļautomobiļu atsaukšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» (VW) līdz janvārim varētu sākt izmešu skandālā iesaistīto dīzeļautomobiļu atsaukšanu un pabeigt to līdz 2016.gada beigām, trešdien paziņoja VW jaunais ģenerāldirektors Matiass Millers.

«Mēs šonedēļ iesniegsim Federālajai spēkratu pārvaldei mūsu priekšlikumus par tehniskiem risinājumiem,» Millers sacīja intervijā laikrakstam «Frankfurter Allgemeine Zeitung», kas tika publicēta trešdien.

«Ja tie tiks pieņemti, mēs pasūtīsim [auto] daļas. Ja viss notiks, kā gaidāms, tad mēs varēsim janvārī sākt remontus,» teica Millers. Viņš piebilda, ka darbs ar visiem automobiļiem varētu tikt pabeigts līdz nākamā gada beigām.

VW šogad kļuva par pasaules lielāko autobūvnieku produkcijas noieta ziņā.

Kompānija ir iesaistīta skandālā pēc atzinuma, ka 11 miljoni tās dīzeļautomobiļu ir aprīkoti ar modernu programmatūru, kas, braucot normālā režīmā, izslēdz izmešu kontroli, kura tiek ieslēgta vien tad, kad notiek automašīnu gāzu izmešu pārbaude.

Millers sacīja, ka vairumam skandālā iesaistīto automašīnu būs jāveic tikai neliela korekcija dzinējos, tomēr dažiem automobiļiem būs vajadzīga plašāka iejaukšanās. Viņš uzsvēra, ka VW to darīs bez maksas.

Millers arī teica, ka VW sāks izmaksu samazināšanas programmu un pārskatīs vairākus projektus, tostarp savas investīcijas futbolā. Kompānijai pieder futbola klubs «VfL Wolfsburg», un tā ieguldījusi līdzekļus 17 profesionālos klubos.

Pirms tam uzrunā 20 tūkstošiem kompānijas darbinieku VW grupas galvenajā mītnē Volfsburgā Millers atklāja, ka tiks pārskatītas plānotās investīcijas, tomēr solot mazināt iespējamo darbinieku skaita samazināšanu. Tāpat Millers brīdināja par gaidāmajiem grūtajiem laikiem, norādot, ka

ar izmešu skandāla kompensācijām un soda naudām paredzētajiem miljardiem nebūs pietiekami.

«Tomēr ar to nebūs pietiekami. Mums ir jābūt gataviem ievērojamiem sodiem, un daudzi var izmantot notikumu sniegto izdevību un pieprasīt kompensācijas no «Volkswagen»,» piebilda Millers. «Komerciālās un finansiālas sekas vēl nav paredzamas. Viena lieta ir zināma droši - slogs būs liels. Iespējams, ļoti liels,» piebilda koncerna vadītājs.

Millers norāda, ka 6,5 miljardi eiro, kurus kompānija trešajā ceturksnī ir atvēlējusi kompensācijām, ir tikai sākums, piebilstot, ka šajā summā ir iekļautas izmaksas, lai novērstu automašīnās esošās neatbilstības normām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu