Volkswagen vadītājs ASV neesot zinājis par izmešu falsificēšanas programmatūru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Vokswagen» grupas vadītājs ASV Mihaēls Horns ceturtdien ASV Kongresam apgalvoja, ka viņš zinājis par izmešu problēmām «Volkswagen» dīzeļautomobiļiem, taču līdz septembrim nav zinājis par izmešu falsificēšanas programmatūru.

Par to viņš saņēmis informāciju tikai dažas dienas pirms 3.septembra, kad uzņēmums atzina tās esamību.

Horns skaidroja, ka viņš 2014.gada sākumā noskaidrojis, ka «Volkswagen» dīzeļautomobiļi neatbilst ASV normām, bet viņam «nebija teikts un nebija iemesla būt aizdomīgam vai uzskatīt», ka automašīnās iebūvēta programmatūra.

«Tajā laikā es nesapratu, kas bija falsificējošā ierīce. Un man arī nebija nekādu aizdomu, ka falsificējošā ierīce varētu būt mūsu automašīnās,» sacīja Horns.

Horns ir pirmā «Volkswagen» amatpersona, kas sniegusi paskaidrojumus ASV Kongresam par skandālu, kas draud uzņēmumam ar miljardiem dolāru lielu naudassodu un iespējamām kriminālapsūdzībām.

Kongresa pārstāvji plaši nosodīja uzņēmumu.

««Volkswagen» ir nodevis tautu. Ir laiks to attīrīt vai novākt no ceļa,» sacīja deputāts Freds Aptons.

Kā ziņots, «Volkswagen» septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Tad šī kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Otrdien «Volkswagen» paziņoja, ka astoņi miljoni no 11 miljoniem dīzeļautomobiļu, kas aprīkoti ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru, pārdoti Eiropas Savienībā.

Tikmēr Vācijas valdība devusi «Volkswagen» laiku līdz 7.oktobrim, lai nāktu klajā ar pasākumiem un grafiku to automašīnu saremontēšanai, kurām tikušas uzstādītas izmešu falsificēšanas programmatūras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu