Volkswagen koncernu pametīs galvenais dizainers

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

No darba nolēmis aiziet līdzšinējais Volkswagen koncerna galvenais dizainers Valters de Silva. To Volkswagen apstiprinājis vācu izdevumam auto motor und sport.

Itāļu izcelsmes dizainers, kurš februārī nosvinēja 64. dzimšanas dienu, darbu turpinās tikai līdz 30.novembrim. Pēc tam de Silva dosies pelnītā atpūtā.

Tas gan nenozīmē, ka dizaina eksperts no ierastās vides attālināsies pavisam. De Silva, kurš vienlaicīgi ir arī kompānijas Italdesign prezidents, turpinās pildīt konsultanta funkcijas Volkswagen koncernā (Audi, Volkswagen, Seat, Škoda, Bentley, Lamborghini un Bugatti zīmoli).

Saikne ar to de Silvam ir diezgan pamatīga, jo Volfsburgas uzņēmumam viņš pievienojās vēl 2001.gadā, kad kļuva par Seat sejas veidotāju. Pastrādājis arī par Audi galveno dizaineru. De Silvas uzraudzībā visas Volkswagen grupas automobiļu dizaina attīstība tika nodota 2007.gadā.

Savā laikā Valters de Silva ir pārraudzījis tādu auto kā Audi R8 un otrās paaudzes TT tapšanu. Arī Audi A5 (to dizainers atzinis par vienu no saviem labākajiem darbiem), A6, Seat Altea, Ibiza, Leon un Toledo ir viņa veikums. Bet Lamborghini zīmolam, godinot tā 50.jubileju, de Silva 2013.gadā uzzīmēja konceptuālo Egoista.

Kā norāda auto motor und sport, kurš auto dizaina eksperts ieņems aizejošā itāļu speciālista vietu, pagaidām nav zināms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu