Deviņos mēnešos būtiski samazinājusies «Porsche» peļņa

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» luksusa automašīnu ražošanas struktūrvienības «Porsche» tīrā peļņa šā gada pirmajos deviņos mēnešos samazinājusies līdz 1,19 miljardiem eiro, salīdzinot ar 2,5 miljardiem eiro attiecīgajā laika periodā pērn, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar izdevumiem, kas «Volkswagen» grupai radušies saistībā ar kaitīgo izmešu skandālu.

«Porsche» prognozē, ka kompānijas tīrā peļņa šogad veidos aptuveni 0,8-1,8 miljardus eiro, salīdzinot ar 3,03 miljardiem eiro pērn.

«Volkswagen» septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu