Volkswagen ASV rūpnīcā aptur Passat dīzeļmodeļu ražošanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» ASV rūpnīcā Tenesī štatā apturējis «Passat» dīzeļdzinēju modeļu ražošanu, ņemot vērā izmešu skandāla radītos zaudējumus, otrdien vēstīja mediji.

Portāls «Automotive News» ziņo, ka ar benzīna dzinējiem aprīkotie 2016.gada «Passat» modeļi joprojām nonāks automašīnu tirdzniecības vietās ASV līdz decembra vidum, taču modeļa dīzeļdzinēju versijas montāža tikusi apturēta.

Kā vēstīts, vairāku «Volkswagen» un «Audi» modeļu tirdzniecība ASV jau tikusi apturēta saistībā ar kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālu.

«Volkswagen» septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu