Atsaucoties uz izmešu skandālu, auto īpašnieks pieprasa lauzt € 50 000 pirkuma līgumu ar «Moller Auto Latvia»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāds auto īpašnieks pieprasījis lauzt pirkuma līgumu ar pārdevēju - SIA «Moller Auto Latvia» - par 50 000 eiro vērtas automašīna iegādi, lēmumu pamatojot ar apšaubāmu auto kvalitāti izmešu skandāla dēļ, pirmdien vēstīja «LNT Ziņas».

«Prasījums vērsts pret «Moller Auto Latvia» par 50 000 eiro, jo pirkums neatbilst noteiktām kvalitātes prasībām. No pārdevēja pagaidām esam saņēmuši noraidošu atbildi, taču tas nenozīmē, ka prasību neuzturēsim,» sacīja pircēja advokāts Jānis Kucenko.

Viņš arī aicināja citus «Volswagen», kā arī «Audi» auto pircējus vērsties ar analogām prasībām par zaudējumu atlīdzināšanu pie dīleriem, kur tika nopirktas automašīnas.

«Moller Auto Latvia» direktors Andris Griķis raidījumam norādīja, ka līdz šim tikai vienā gadījumā kāda kliente ir pieprasījusi atgriezt visu pirkuma summu, taču tas bijis jau jūlijā. Tas ir teju mēnesi pēc auto iegādes un vēl pirms pasauli pāršalca izmešu skandāls. Viņš neizslēdza, ka šī ir tā pati pircēja, kura tagad izmanto izmešu lietu, lai tiktu pie naudas.

Tikmēr klienta advokāts ne noliedz, ne apstiprina, ka tā ir tā pati kliente, bet vienlaikus uzskata, ka tam nav nozīmes, jo galvenais ir, ka auto ir brāķēts un klientam ir tiesības atprasīt naudu.

«Pārdevējs principā atzīst, ka šai automašīnai ir šis defektīvais dzinējs, bet atsakās novērst šo trūkumu mūsu norādītajā veidā. Piedāvā gaidīt aptuveni gadu, kad mūs uzaicinās veikt līdz galam tehniski nesaprotamus risinājumus trūkumu novēršanai,» vērtēja Kucenko.

«Moller Auto Latvia» direktors uzsvēra, ka pārdotais auto ir līgumam atbilstošs. Viņš pauda, ka slāpekļa oksīda izmešu ierobežošana ir vides aizsardzības nevis patērētāja tiesību jautājums.

Kā ziņots, «Volkswagen» septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Tad šī kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Prokuratūras vairākās pasaules valstīs jau sākušas izmeklēšanu pret «Volkswagen», kam ASV vien var tikt piemērots naudassods vairāk nekā 18 miljardu dolāru apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu