«Volkswagen» Dienvidkorejā jāatsauc 125 000 automašīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkoreja ceturtdien paziņoja, ka tā izdevusi rīkojumu Vācijas autobūves koncernam «Volkswagen» valstī atsaukt 125 000 dīzeļautomašīnu, kurās uzstādīta programmatūra kaitīgo izmešu datu falsificēšanai.

Turklāt Dienvidkorejas Vides ministrija piemērojusi uzņēmumam naudassodu 14,1 miljarda vonu (11,6 miljonu eiro) apmērā.

Šāds lēmums pieņemts pēc pārbaudēm, kurās konstatēs, ka «Volkswagen» falsificējis dīzeļdzinēju kaitīgo izmešu rādījumus.

Ministrija norāda, ka uzņēmumam līdz 6.janvārim tai jāiesniedz detalizēts automašīnu atsaukšanas plāns, kurā jānorāda arī pasākumi šo automobiļu kaitīgo izmešu samazināšanai.

Atsaukums galvenokārt aptvers automašīnas, kas Dienvidkorejā pārdotas no 2008.gada līdz 2015.gadam un aprīkotas ar EA 189 dīzeļdzinējiem.

«Volkswagen» septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu