Kalifornija liek «Volkswagen» īstenot automašīnu atsaukšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kalifornijas štata regulatori trešdien izdevuši rīkojumu Vācijas autobūves koncernam «Volkswagen» tuvāko mēnešu laikā atsaukt atsevišķus dīzeļautomašīnu modeļus, kas aprīkoti ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru.

Kalifornijas Gaisa resursu padome (CARB) informējusi «Volkswagen Group of America», lai tā atsauktu visus Kalifornijā pārdotos «Volkswagen», «Audi» un «Porsche» automobiļus, kas aprīkoti ar trīs litru dīzeļdzinējiem un ražoti no 2009.gada līdz 2015.gadam.

CARB norāda, ka uzņēmumam ir laiks 45 darbadienas, lai iesniegtu plānu atsaukšanas un šo automobiļu saremontēšanas procesa sākšanai.

Padome vēsta, ka šis atsaukums aptvers aptuveni 15 000 līdz 16 000 automašīnu, kas aprīkotas ar trīs litru dīzeļdzinējiem.

«Volkswagen» septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Līdz šim šis izmešu skandāls koncentrējies ap programmatūru, kas uzstādīta dīzeļdzinējos, lai falsificētu slāpekļa oksīda izmešu pārbaužu rezultātus.

Taču novembra sākumā «Volkswagen» paziņoja, ka iekšējā izmeklēšana atklājusi «neatbilstību» arī oglekļa dioksīda izmešu rādītājos. Tādējādi šis skandāls varētu ietekmēt ne tikai dīzeļdzinējus, bet arī benzīna dzinējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu