Renault ražotnēs Francijā notiek kratīšanas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Francijas krāpšanas novēršanas dienesta DGCCRF detektīvi veikuši kratīšanu vairākās autobūves uzņēmuma «Renault» ražotnēs, ceturtdien paziņoja arodbiedrības, pieļaujot, ka kratīšanas ir saistītas ar gāzu izmešu rādījumu krāpniecību.

«Aģenti no DGCCRF pagājušo ceturtdien ieradās vairākās «Renault» ražotnēs,» paziņoja arodbiedrība «OGT Renault».

Izmeklēšana bija vērsta pret ražotņu dzinēju kontroles nodaļām, kas, kā norādīja arodbiedrība, liecina, ka reidi «ir saistīti ar [Vācijas autobūves kompānijas] «Volkswagen» krāpniecisko dzinēju lietu».

«Viņi paņēma vairāku direktoru personīgos datorus,» piebilda arodbiedrība.

«Mēs vakar [trešdien] par šo lietu izjautājām vadības pārstāvjus, bet atbildi nesaņēmām,» teica arodbiedrības CFDT pārstāvis Franks Daū. CFDT norādīja, ka arodbiedrību par reidiem informēja daži tās biedri, kas strādā ražotnes mehānikas nodaļā.

Nedz krāpšanas novēršanas dienests, nedz «Renault» vadība komentārus nav sniegusi.

Pēc arodbiedrību izplatītās informācijas par reidiem Parīzes biržā «Renault» akcijas cena piedzīvoja krasu kritumu.

Salīdzinājumā ar trešdienas tirdzniecības sesijas noslēgumu «Renault» akcijas cena ir kritusies par vairāk nekā 20%. Savukārt Francijas autoražotāja «Peugeot» akcijas cena biržā ir samazinājusies par 7%.

Saistībā ar «Volkswagen» gāzu izmešu mērierīču manipulāciju skandālu «Renault» pagājušajā mēnesī paziņoja, ka investēs 50 miljonus eiro, lai tā ražoto automašīnu reālie gāzu izmeši atbilstu tiem, kas tiek uzrādīti oficiālo pārbaužu veikšanas apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu