Par What Car? Gada Auto kļūst Audi A4

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi

Londonā notikušajā 39.gadskārtējā What Car? balvu pasniegšanas ceremonijā par 2016.gada labāko auto atzīts jaunākās paaudzes Audi A4. Pērn šis tituls tika Škoda Fabia, bet vēl gadu iepriekš – Nissan Qashqai.

What Car? balvas tiek pasniegtas vislabākajiem auto, kādi ir pārdošanā, – tos izraugās ekspertu komanda, kas izvērtē visas automašīnas, lai noteiktu labāko cenas un vērtības proporciju.

Gada labākie auto tiek noteikti intensīvos testos uz dažāda seguma ceļiem un testu poligonos, kā arī, veicot lietošanas izmaksu analīzi un neatkarīgus degvielas patēriņa mērījumus, lai noskaidrotu, kurš auto ir visekonomiskākais reālajā dzīvē.

Vakarnakt Londonā notikušajā ceremonijā triumfēja Volkswagen grupas zīmolu automašīnas, kas uzvarēja astoņās no 19 «labāko pirkumu» kategorijām.

Volkswagen Passat Variant GTE tika atzīts par labāko elektroauto, Volkswagen Touran – par labāko minivenu, bet Škoda plūca laurus mazauto, ģimenes auto un universāļu kategorijā. Savukārt Audi TT tika atzīts par labāko kupeju, bet A4 – par labāko kompakto biznesa auto, iegūstot arī lielo balvu – Gada Auto 2016.

Nevienu no automašīnām, kas saņēma godalgas, nav skāris tā dēvētais «dīzeļgeitas» skandāls, jo NOx un CO2 emisiju problēmas nav attiecināmas uz Volkswagen grupas jaunajiem dzinējiem, kas pēdējo mēnešu laikā izgājuši atkārtotu sertifikāciju.

Džims Holders, What Car? Lielbritānijas izdevuma galvenais redaktors, norāda: «Kad mēs sākām gada auto vērtēšanas procesu, Volkswagen emisiju skandāls jau bija izvērties plašumā. Tomēr mūsu vadmotīvs ir rekomendēt labākos auto, kas šobrīd ir pārdošanā. Neatkarīgi no šā skandāla Volkswagen grupa joprojām ražo automašīnas, kas ir starp vislabākajiem. Testējot saskaņā ar mūsu kritērijiem, kas nosedz visus aspektus, kas ir svarīgi auto pircējiem, rezultāti ir acīm redzami.»

Audi ir vienīgais ražotājs, kas pēdējo 10 gadu laikā ieguvis What Car? Gada Auto godalgu vairāk nekā vienu reizi, – par uzvarētājiem atzīti A1, A3 un tagad arī – A4. Audi Eiropas pārstāvniecība norāda, ka šī balva ir visspēcīgākais uzticības balsojums, kādu iespējams iegūt.

WHAT CAR? GADA AUTO 2016 UZVARĒTĀJI

Labākais pilsētas auto - Hyundai i10

Labākais mazauto – Škoda Fabia

Labākais ģimenes auto – Škoda Octavia

Labākais elektroauto – Volkswagen Passat Variant GTE

Labākā kupeja – Audi TT

Labākais universālis – Škoda Superb Combi

Labākais minivens – Volkswagen Touran

Labākais sportiskais hečbeks – Ford Fiesta ST-2

Labākais kabriolets – Mazda MX-5

Labākais kompaktais apvidus auto - Nissan Qashqai

Labākais apvidus auto – Land Rover Discovery Sport

Labākais kompaktais biznesa auto – Audi A4

Labākais biznesa auto – BMW 5.sērija

Labākais sporta auto - Porsche Boxster

Labākais luksusa auto - Mercedes-Benz S-Klase

Drošākais auto – Volvo XC90

Tehnoloģiju balva – Toyota Mirai un Hyundai ix35 Fuel Cell

Lasītāju balva – Alfa Romeo Giulia

GADA AUTO 2016 – Audi A4

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu