Renault atsauks 15 000 automašīnu to dzinēju pārbaudei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas autobūves kompānija «Renault» atsauks 15 000 automašīnu pirms to nonākšanas tirdzniecībā, lai pārbaudītu dzinējus, otrdien paziņoja valsts transporta ministre Segolēna Ruajāla.

«»Renault» apņēmies atsaukt noteiktu skaitu automašīnu, 15 000, lai tās pārbaudītu un pareizi noregulētu, nodrošinot, ka filtrācijas sistēma darbojas visās temperatūrās,» norāda Ruajāla.

«Jaunām automašīnām nepieciešams ievērot noteikumus. Dzinēja pareiza noregulēšana aizņems pusi dienas,» sacīja ministre.

Jau ziņots, ka «Renault» pirmdien solīja dažu nākamo nedēļu laikā izstrādāt tehnisku plānu, lai samazinātu tās ražoto automašīnu kaitīgo izmešu apjomu.

Francija valdības nozīmētā komisija pagājušās nedēļas ceturtdienā paziņoja, ka «Renault» dīzeļautomašīnas izkritušas kaitīgo izmešu pārbaudēs un izmeklētāji veikuši kratīšanas rūpnīcās, radot bažas, ka Francijas autoražotājs arī varētu būt iesaistīts izmešu falsificēšanas skandālā, kas šobrīd aptvēris Vācijas «Volkswagen».

«Renault» tirdzniecības direktors Tjerī Koskas uzstāj, ka uzņēmums neīsteno krāpnieciskas darbības, taču atzina, ka konstatēta problēma starp pārbaužu un reālas braukšanas apstākļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu