Pētījums: Latvijā ar velosipēdu pārvietojas 16% iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rīgā ikdienā ar velosipēdu pārvietojas 7% cilvēku, bet visas Latvijas teritorijā - 16%, liecina DNB pētījuma dati.

Kā skaidro Latvijas Riteņbraucēju apvienības valdes priekšsēdētājs Viesturs Silenieks, tas esot likumsakarīgi, jo laukos vai mazpilsētās mazos attālumos velosipēds ir lētākais, veselīgākais pārvietošanās līdzeklis un pilsētu, ciematu centros - arī ātrākais pārvietošanās veids.

Kā noskaidrots pētījumā, 32% uzskata, ka ir gūti sasniegumi velo satiksmes infrastruktūras uzlabošanā. Silenieks uzskata, ka šāds priekšstats radies, pateicoties sabiedriskajām organizācijām, kuras ir visaktīvākās viedokļa paudējas publiskajā telpā. Tās arī panākot to, ka velotransporta tēma ir aktualitāte publiskajā telpā, tādēļ arī sabiedrības viedoklis ir tāds, ka šajā jomā «katliņš vārās». Taču praksē esot tā, ka Latvijas pašvaldības ļoti maz attīsta velo infrastruktūru, lielākoties izveidojot kopīgus gājēju un velosipēdu ceļus, taču cilvēki sarunvalodā šos dēvē par «veloceliņiem».

«Latvijas Valsts ceļi» līdz 2017.gadam plāno uzbūvēt velo infrastruktūru aptuveni 0,1% no Latvijas ceļu garuma, kas norāda, ka fakti dzīvē neapliecinot, ka ir notikuši kādi sasniegumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu