Volkswagen sāk īstenot koriģējošus pasākumus EA189 tipa dīzeļdzinējiem Baltijas valstīs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izstrādājot risinājumus, galvenā uzmanība tika veltīta tam, lai koriģējošie pasākumi nekaitētu klientam. Lai pasākumu īstenošana noritētu veiksmīgi, problēmas skartie automobiļu modeļi ir iedalīti vairākās grupās.

Tiek plānots arī

atjaunināt 1,2 litru, 1,6 litru un 2,0 litru EA189 dzinēju programmatūru, kas neaizņems vairāk par pusstundu.

1,6 litru dzinējam gaisa masas mērītāja priekšā tiks uzstādīts plūsmas pārveidotājs, kas aizņems mazāk par 45 minūtēm, ieskaitot programmatūras atjaunināšanu.

Pēc tehnisko pasākumu īstenošanas automobiļi atbildīs piemērotajiem izmešu standartiem, un mērķis ir to panākt, neietekmējot dzinēja jaudu, degvielas patēriņu vai veiktspēju.

VW ir izveidojuši īpašu tīmekļa vietni, kur visi Volkswagen un Audi klienti var paši pārliecināties, vai viņu automobili skārusi dīzeļdzinēju problēma. Vietnēs recall.volkswagen.lv un recall.audi.lv ir iespējams ievadīt automobiļa identifikācijas numuru, lai iegūtu precīzu informāciju. Turklāt automobiļu īpašniekiem būs pašiem jāpiesaka tikšanās ar sevis izvēlēto Volkswagen/Audi partneri, lai viņu automobilim tiktu īstenoti tehniskie risinājumi. Koriģējošo pasākumu īstenošana notiks visa 2016. gada ietvaros.

recall.volkswagen.lv

recall.audi.lv

Šobrīd ir sākusies Volkswagen Amarok 2,0 TDI dzinēja atsaukšana. Šīs jaunās dzinēja vadības programmatūras uzstādīšana nozīmē to, ka Amarok atbilst ES5 izmešu standarta prasībām. Volkswagen mērķis joprojām ir nodrošināt, ka šie pasākumi neietekmē problēmas skarto automobiļu degvielas ekonomiju, veiktspēju, CO2 vai trokšņa emisiju apjomus. Amarok gadījumā Vācijas Federālā autotransporta pārvalde ir apstiprinājusi, ka šis mērķis ir pilnībā sasniegts.

Pēc dažām nedēļām, papildus Passat modeļiem, tiks īstenoti koriģējošie pasākumi arī citiem 2,0 TDI dzinējiem. Problēmas skarto 1,2 litru dzinēju korekcija paredzēta otrā ceturkšņa beigās. Noslēdzot atsaukšanas procesu, 2016. gada trešā ceturkšņa laikā pasākumi tiks īstenoti automobiļiem ar 1,6 litru dzinēju.

Automobiļi ir tehniski droši un braukšanai piemēroti, un var piedalīties ceļu satiksmē bez ierobežojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu