Policija nevēlas atzīt faktu, ka jaunie Gatso fotoradari melo

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

2015.gada 22.martā publicējām rakstu: «Jaunie GATSO fotoradari uzrāda viltus mērījumus». Lūk, policijas lēmums, kura pieņemšanai šo neapgāžamo pierādījumu dēļ tika apzināti novilcināts laiks, lai varētu izbeigt lietvedību sakarā ar noilgumu, t.i., nevajadzētu atzīt, ka GATSO radars šajā lietā ir nepārprotami kļūdījies.

Atgādināsim, ka tika saņemts 2015.gada 9.marta protokola lēmums, kurā pārkāpumu fiksējis jaunais fotoradars GATSO. Kravas automašīnai MAN tika fiksēts braukšanas ātrums 106 km/h pie atļautā ātruma 70 km/h (atņemot kļūdu – 102 km/h). Taču šajā gadījumā ir nepārprotami un neapgāžami pierādījumi (publicēti iepriekšminētajā rakstā), ka kravas automašīna nebrauca un nemaz nevarēja braukt ar tādu ātrumu.

Jaunie GATSO fotoradari uzrāda viltus mērījumus!

Policijas lēmums

Pirmkārt, automašīnai ir rūpnīcas ātruma ierobežotājs 90 km/h!

Otrkārt, 2002.gada 23.decembra Ministru kabineta noteikumu Nr.548 «Prasības transportlīdzekļu aprīkošanai ar ātruma ierobežotājierīci un šīs ierīces lietošanas kārtība» 6.punkts nosaka, ka ātruma ierobežotājierīces ātruma regulējums (iestatījums) ir tāds, lai kravas automobiļa ātrums nevar pārsniegt 90 km/h. Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja kreditētas institūcijas inspicēšanas sertifikāts apliecina, ka ātruma ierobežotājierīces regulējums ir 90 km/h.

Treškārt, tahogrammā redzams, ka 9.martā kravas automašīnas braukšanas ātrums nevienā brīdī nav bijis lielāks par 90 km/h. Var strīdēties par laika sinhronizāciju un to, kādu ātrumu uzrāda tahogramma, bet neapstrīdams ir, ka automašīna nav braukusi ātrāk par 90 km/h, jo tā nemaz nevar pabraukt ātrāk.

Ceturtkārt, Autonama Skybrake GPS izdruka rāda, ka fotofiksācijas brīdī plkst.13.26 braukšanas ātrums bijis vien 55 km/h. Turklāt no šīs izdrukas var redzēt, ka ātrums ne reizi nav pārsniedzis 80 km/h. Atkal var strīdēties par radara un GPS iekārtas laika iestatījumiem (visdrīzāk GPS iekārta rāda precīzāku laiku), bet nenoliedzams ir fakts, ka kravas auto nebrauca un nevarēja braukt ātrāk par 90 km/h. Tātad viennozīmīgi 106 km/h nevarēja būt šīs automašīnas braukšanas ātrums!

Visbeidzot, policijai tika iesniegti dokumenti, ka kravas automašīna bija SIA «Saulkalne S» teritorijā uz preces izkraušanu. Pagrieziens uz šo vietu ir aptuveni 50 m aiz fotoradara. Ar 106 km/h lielu ātrumu braucošs kravas auto tik īsā attālumā nevar sabremzēties, lai veiktu strauju pagriezienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu