Vācija subsidēs elektroautomobiļu iegādi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas valdība ir paziņojusi par subsīdiju plānu elektroautomobiļu noieta veicināšanai, lai dotu impulsu gausajai izaugsmei šajā nozarē, vēsta Ķīnas ziņu aģentūra «Sjiņhua».

Automobiļu pircēji saņems 4000 eiro, ja viņi izvēlēsies iegādāties tīru elektroautomobili, un 3000 iero, ja viņi izvēlēsies hibrīdauto, kas daļēji darbināms ar elektrību, paziņoja Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šoible.

Kopējās subsīdiju izmaksas būs 1,2 miljardi eiro, un pusi no šīs summas segs valsts, bet otru pusi – autobūves uzņēmumi. Subsīdijas tiks izmaksātas pēc principa «kas pirmais nāk, tas pirmais dabū» par automobiļiem ar neto cenu līdz 60 tūkstošiem eiro.

Subsīdiju plāna īstenošana sāksies maijā, un ir gaidāms, ka tā ilgs vismaz līdz 2019.gadam. Plāna mērķis ir palīdzēt Vācijai pietuvoties izvirzītajam mērķim – līdz 2020.gadam palielināt bezemisiju automobiļu skaitu uz tās ceļiem līdz vienam miljonam. Pašlaik Vācijā starp 45 miljoniem automobiļu ir tikai 25,5 tūkstoši tīru elektroautomobilu un 130 tūkstoši hibrīdu.

Ir ziņots, ka šo programmu ar Vācijas valdību līdz šim ir apsprieduši vācu autobūves giganti «Volkswagen», «Daimler» un BMW.

Vācijas valdības budžetā vēl 300 miljoni eiro ir paredzēti, lai paātrinātu elektroautomobiļu uzpildes staciju tīkla izveidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu