Volkswagen vadītājs sola pārvarēt kaitīgo izmešu falsificēšanas izraisīto krīzi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» ceturtdien solīja pārvarēt pašreizējo krīzi, kuru izraisījis kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāls, un norādīja, ka neļaus tai aizkavēt uzņēmuma attīstību.

««Volkswagen» ir kas vairāk kā tikai krīze,» ikgadējā grupas preses konferencē sacīja autoražotāja vadītājs Matiass Millers.

Kā ziņots, «Volkswagen» pērn strādāja ar 1,58 miljardu eiro tīrajiem zaudējumiem, ciešot pirmos zaudējumus kopš 1993.gada.

Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar 16,2 miljardu eiro uzkrājumiem, kurus uzņēmums atvēlējis, lai segtu kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla radītos izdevumus.

«Volkswagen» jau sācis īstenot izmaksu samazināšanas programmu, jo uzņēmumu sagaida automašīnu atsaukumi, tiesas prāvas, pārdošanas apjoma kritums un naudassodi vairākās valstīs, ņemot vērā skandāla radīto ietekmi.

«Volkswagen» pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Millers ceturtdien norādīja, ka uzņēmums dara visu iespējamo, lai ar iekšējās izmeklēšanas palīdzību noskaidrotu šīs krāpniecības shēmas izveidotājus.

Raugoties nākotnē, Millers sacīja, ka 2016.gads atkal būs ļoti sarežģīts, taču uzņēmums neļausies tam, ka krīze palēnina tā attīstību.

«Volkswagen» prognozē, ka tam šogad izdosies atgriezties pie peļņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu