Pirms motociklu sezonas atklāšanas noritēs akcija «Par cieņu uz ceļa»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Jau ceturto gadu pēc kārtas pirms oficiālas motociklu sezonas atklāšanas notiks akcija «Par cieņu uz ceļa!», kuras laikā motociklisti izdalīs citiem ceļu satiksmes dalībniekiem automašīnu gaisa atsvaidzinātājus ar akcijas saukli, aģentūru BNS informēja motociklistu kopiena «Freeriders.lv».

Šogad akcija norisināsies 29.aprīlī no plkst.16 līdz 19 Lielirbes ielas un Ulmaņa gatves krustojumā.

Akcijas galvenais mērķis ir pievērst autovadītāju uzmanību tam, ka līdz ar motociklu sezonas tuvošanos uz ielām arvien biežāk sāk parādīties motociklisti, pa kuriem daudzi jau ir paspējuši aizmirst pēdējos aukstuma mēnešos.

«Pēc akcijas organizatoru domām, iedarbība uz cilvēkiem izmantojot patīkamas emocijas, rada labāku efektu, nekā aicinājums pavēles formā «Skaties divreiz!» un tam līdzīgie,» uzskata kopienā, atsaucoties uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas akciju.

Tiek plānots, ka pasākumā būs redzami no 40 līdz 80 motocikli, kuri tiks kompakti novietoti uz ietves, tādējādi papildus piesaistot apkārtējo cilvēku uzmanību.

Jau ziņots, ka motosezonas atklāšana plānota nedēļas nogalē. Saistībā ar Latvijas Motoklubu asociācijas rīkoto pasākumu no piektdienas, 29.aprīļa, plkst.22 līdz sestdienai, 30.aprīlim plkst.22. tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.

Sestdien no plkst.13 līdz 14 notiks motobraucēju parādes brauciens pa maršrutu: «Mols» (Krasta iela 46), Krasta iela, Dienvidu tilts, Ziepniekkalna iela, Mūkusalas iela, Kuģu iela, Trijādības ielu, Raņķa dambis, Balasta dambis, Vanšu tiltu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Kalpaka bulvāris Pulkveža Brieža iela, Hanzas iela, Eksporta iela, 11.novembra krastmala.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu