Honda: Pārsprāguši Takata gaisa spilveni Malaizijā prasījuši vēl divus upurus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divi cilvēki gājuši bojā Malaizijā pēc Japānas uzņēmuma «Takata» ražotu gaisa spilvenu pārsprāgšanas, paziņojusi Japānas autobūves kompānija «Honda Motor Co.».

Tādējādi kopumā pasaulē šo defektīvo gaisa spilvenu dēļ bojā gājuši jau 13 cilvēki.

Jaunākie nāves gadījumi notikuši Malaizijā aprīlī un maijā, un abos nelaimes gadījumos bijušas iesaistītas «Honda City» automašīnas.

«Honda» norāda, ka jau 2014. un 2015.gadā kompānija bija izziņojusi «Honda City» automašīnu atsaukšanu, lai tajās nomainītu autovadītāja puses gaisa spilvenu piepūšanas mehānismus.

«Takata» iesaistīts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

Līdz šim pasaulē atsaukti aptuveni 50 miljoni «Takata» gaisa spilvenu, tostarp apmēram 28 miljoni ASV.

Savukārt trešdien ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) trešdien izdeva rīkojumu «Takata» valstī atsaukt vēl aptuveni 35-40 miljonus automobiļos uzstādītus gaisa spilvenus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu