«Tesla» ātrāk iecerējis sasniegt mērķi ar 500 000 saražoto automašīnu gadā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tesla Motors

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmums «Tesla Motors» trešdien paziņoja, ka automobiļu ražošanas mērķis ar 500 000 vienību gadā tiks sasniegts divus gadus agrāk, nekā paredzēts.

Kompānija norāda, ka tagad 500 000 automašīnu paredzēts saražot jau 2018.gadā, nevis 2020.gadā, kā tika noteikts iepriekš.

Prognozes koriģēšana tiek skaidrota ar spēcīgo pieprasījumu pēc jaunā zemo izmaksu automobiļa «Model 3».

«Ražošanas apjoma palielināšana pieckārtīgi nākamo divu gadu laikā būs sarežģīta un tai, visticamāk, būs nepieciešams papildu kapitāls, taču šis ir mūsu mērķis un mēs smagi strādāsim, lai to sasniegtu,» pavēstīja «Tesla» dibinātājs Elons Masks.

Masks apstiprināja uzņēmuma plānu šogad piegādāt 80 000-90 000 automašīnu un norādīja, ka «Model 3» piegādes varētu tikt sāktas nākamā gada nogalē.

«Model 3» pamata cena ir 35 000 dolāru, kas ir uz pusi lētāk salīdzinājumā ar šobrīd piedāvātajiem «Model S» un «Model X» modeļiem.

«Model 3» pasūtījumu skaits pirmajā nedēļā sasniedza 325 000.

«Tesla» trešdien arī paziņoja, ka uzņēmuma tīrie zaudējumi šā gada pirmajā ceturksnī gada griezumā samazinājušies par 34% un veidojuši 75 miljonus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu