Nākamnedēļ Latvijā tiks prezentēts jaunais VW Tiguan

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Volkswagen jaunā Tiguan pasaules pirmizrāde notika Starptautiskajā Frankfurtes auto izstādē pērn septembrī, savukārt Latvijā auto oficiālā pirmizrāde notiks pēc nedēļas. Jaunās paaudzes Tiguan pasūtījumu pieņemšana Latvijā tika sākta pirms mēneša, un plānotie pārdošanas apjomi (100 auto pirms pirmizrādes) izpildīti.

Tiguan pirmizrāde norisināsies 26.maija vakarā Rīgā, taču jau no 23.maija varēs sekot pirmizrādes pasākuma ievadam interneta vietnē tiguan.online/lv un piedalīties interaktīvajā spēlē «Pieskaries neaizskaramajam», kā arī laimēt dažādas balvas.

Jaunais Tiguan pieejams trīs versijās:

  • 2,0 l TDI ar 150 ZS jaudu komplektācijā ar manuālo pārnesumkārbu;

  • 2,0 l TDI ar 150 ZS jaudu komplektācijā ar divu sajūgu pārnesumkārbu (DSG) un 4MOTION visu riteņu piedziņu;

  • 2,0 l TSI ar 180 ZS jaudu komplektācijā ar DSG un 4MOTION visu riteņu piedziņu.

Visu riteņu piedziņas Tiguan modelī pirmo reizi ir izmantota 4MOTION aktīvās kontroles sistēma. Izmantojot standarta, bezceļu, sniega un bezceļu individuālo režīmu, tā optimāli pielāgo visu riteņu piedziņas sistēmu braukšanas apstākļiem. Jaunais Tiguan var vilkt arī līdz 2,5 t smagu piekabi.



Jaunais Tiguan ir pirmais Volkswagen apvidus automobilis, kura pamatā ir MQB platforma (modulārā platforma ar dzinēja izvietojumu šķērsvirzienā). Tiguan virsbūves proporcijas ir dinamiskākas nekā iepriekš, svars ir samazināts, bet ietilpība - lielāka, turklāt kā pasažieru telpā, tā arī bagāžniekā, kura tilpums palielināts par 145 litriem. Vēl lielāku brīvību sniedz regulējamais aizmugurējais sēdeklis, kura bīdīšanas amplitūda dziļumā ir 18 centimetri.

Kopš Tiguan nonākšanas tirgū 2007.gadā tas ir saražots 2,8 miljonos vienību. Jaunais Tiguan priekšgājēju iesākto, visticamāk, turpinās, jo jau 2015. gada novembrī tas saņēma pirmo godalgu - «Auto trofeja 2015», kļūstot par uzvarētāju autonozares izdevuma «Auto Zeitung» lasītāju balsojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu