Gaisa spilvenu dēļ Toyota atsauks vēl 1,6 miljonus auto (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: © Toru Hanai / Reuters / REUTERS

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» pirmdien paziņoja, ka ASV atsauks vēl gandrīz 1,6 miljonus automašīnu, lai tajās novērstu iespējamu defektu priekšējā pasažiera puses gaisa spilvena piepūšanas mehānismā, kuru ražojis Japānas uzņēmums «Takata».

Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz neseno informāciju gan no «Takata», gan ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldes (NHTSA), norāda autoražotājs.

Atsaukums aptver atsevišķus «Corolla», «Lexus» un «Scion» modeļus, kas ražoti laika periodā no 2006.gada līdz 2011.gadam.

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) maija sākumā izdeva rīkojumu «Takata» Savienotajās Valstīs atsaukt vēl aptuveni 35-40 miljonus automobiļos uzstādītus gaisa spilvenus.

«Takata» ASV jau izziņojis 28,8 miljonu gaisa spilvenu atsaukšanu, šim kļūstot par Savienoto Valstu vēsturē visu laiku lielāko īstenoto produkta atsaukumu drošības risku dēļ, skaidro NHTSA.

«Takata» iesaistīts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu