Ekskluzīvs video: ieskats atjaunotā Motormuzeja ekspozīcijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vēl tikai nedaudz vairāk par mēnesi jāgaida līdz rekonstruētā Rīgas Motormuzeja atklāšanai, kas plānota 2.jūlijā.

Rekonstrukcijas rezultātā muzejs ir ieguvis plašākas un kvalitatīvākas telpas ekspozīcijai, labiekārtotu un patīkamu vidi, kā arī ērtu pieejamību ikvienam apmeklētājam.

Motormuzeja apmeklētājiem būs iespēja vienuviet, tas ir trīs stāvos vairāk nekā 4000 kvadrātmetru platībā, aplūkot vairāk nekā 100 vēsturiskus automobiļus un motociklus, kas ir Baltijā lielākā un daudzveidīgākā šāda veida kolekcija. Tāpat ar mūsdienīgu multimediju risinājumu un tehnoloģiju palīdzību aizraujošā un interaktīvā veidā atklāt un izzināt nozīmīgākās auto un cilvēces vēstures notikumu lappuses. Sagaidāmi arī citi ievērojami pārsteigumi, TVNET pavēstīja CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Bērziņa. Dinamisku muzeja darbību nodrošinās atsevišķa maināma izstāžu zāle, kā arī modernas konferenču telpas. Apmeklētāju ērtībai tiks piedāvāta kafejnīca un bērnu rotaļu laukums.

«Esam parūpējušies, lai muzeja apmeklējums ikvienam kļūtu par izzinošu piedzīvojumu dienas garumā. Ekspozīcija būs veidota kā aizraujošs un interaktīvs stāsts par unikāliem spēkratiem, ievērojamām personībām un nozīmīgākajiem notikumiem auto un cilvēces vēsturē. Pasaulē pirmā automašīna un citi muzeja jaunieguvumi būtiski papildinās šo stāstu,» par muzeja spēju pārsteigt ikvienu apmeklētāju ir pārliecināts Motormuzeja direktors Aivars Aksenoks.

Rīgas Motormuzejs tika atklāts 1989.gadā, bet 2016.gadā pabeigta ēkas rekonstrukcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu