Ogrē uzstāda pirmo publisko velo plūsmas uzskaites ierīci Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ogrē uzstādīta pirmā publiskā velo plūsmas uzskaites ierīce Latvijā, informēja Ogres domē.

Mērierīce, izmantojot video analīzes tehnoloģiju, atpazīst un saskaita velosipēdistus. Ierīce uzstādīta satiksmes plūsmā Daugavpils un Austrumu ielas krustojumā.

Produktu radījis uzņēmums SIA «KleinTech Services». Mērierīce spēj atšķirt velosipēdistus no mopēdiem, bērnu ratiņiem un citiem kustīgiem objektiem ar gandrīz nevainojamu precizitāti, sniedzot datus par velo plūsmu noteiktā laika periodā un virzienā. Jaunais analīzes rīks spēj sniegt datus tiešsaistē par kustīgu objektu plūsmu noteiktā vietā un laikā. Ierīces pamatā ir mākslīgā intelekta tehnoloģija, kas ļauj apmācīt datoru atpazīt dažādus velosipēdus un citus kustīgus objektus. Sabiedrībai dati ir pieejami publiskā ekrānā virs velo celiņa.

Kā pastāstīja Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs mērierīces iegāde un uzstādīšanā nav notikusi par pašvaldības līdzekļiem. Mērierīce ir bezmaksas un uzņēmums to vēlējies izmēģināt, tādēļ piedāvājis pašvaldībai šādu iespēju, no kuras Ogres dome neatteicās.

Sapožņikovs arī paskaidroja, ka ierīce ir mobila un to var pārvietot arī citviet, lai infrastruktūras attīstības nolūkos fiksētu transporta plūsmu arī citās pilsētas vietās. Pašreizējais ierīces novietojums saistīts ar to, ka nesen ekspluatācijā nodots Ogres jaunais veloceliņš, tādēļ pašvaldības pārstāvji izlēmuši uzstādīt ierīci tieši tur, kur velo braucēju plūsma ir vislielākā.

SIA «KleinTech Services» ir 2010.gadā dibināts Latvijas tehnoloģiju uzņēmums, kas nodarbojas ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju ieviešanu transporta nozarē Latvijā un pasaulē. Uzņēmuma primārais klientu sektors ir dzelzceļš.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, uzņēmums 2015.gadā strādājis ar 2 084 184 apgrozījumu, kas ir pieaugums par 112%, salīdzinot ar gadu iepriekš. Uzņēmuma peļņa pieaugusi par 1%, sasniedzot 17 610 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu