Auto novietošanas pārkāpumu protokolus sūtīs uz e-pastu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Turpmāk protokolu par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumu varēs saņemt uz e-CSDD pieteikto e-pastu. Lai saņemtu protokolu par fiksēto pārkāpumu elektroniski nevis ierakstītā vēstulē, būs jāizdara attiecīga atzīme CSDD mājaslapas e-pakalpojumu sadaļā «Reģistrācijas datu maiņa».

Šīs un vairākas citas izmaiņas administratīvā soda piemērošanā par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem paredz grozījumi Ceļu satiksmes likumā (CSL), kas stājušies spēkā šā gada 1. jūnijā, TVNET pavēstīja CSDD Sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba.

Protokols tiks sastādīts trīs eksemplāros. Vienu piestiprinās pie transportlīdzekļa priekšējā stikla, otrs paliks institūcijai, kas piemēro sodu, savukārt trešais protokola eksemplārs tiks izveidots pēc datu ievadīšanas reģistrā, un tā nosūtīšanu līdz adresātam nodrošinās CSDD.

Saskaņā ar CSL protokolā uzreiz jānorāda persona, kurai uzliek sodu. Lai neveidotos situācija, kad pārkāpuma vietā jebkurš var noskaidrot transportlīdzekļa piederību, pārkāpēju pirmajos divos eksemplāros norādīs tikai pēc tā statusa. Personas datus (vārdu, uzvārdu vai nosaukumu) norādīs tikai trešajā eksemplārā, kuru sūtīs pašai sodītai personai.

Ar grozījumiem CSL vairs nav paredzēts paziņojums par nesamaksāto naudas sodu, to aizstās trešais eksemplārs.

Persona, kurai uzlikts sods, 10 dienu laikā varēs pārsūdzēt lēmumu un norādīt personu (vadītāju), kas ir atbildīgs par pārkāpumu. Sūdzībai būs jāpievieno attiecīgi pierādījumi un šīs personas dati. Augstākā amatpersona varēs to atcelt un pieņemt jaunu lēmumu par soda uzlikšanu vadītājam. Ja šī persona pārsūdzēs šādu lēmumu, lietu būs jāizskata tiesai.

Tāpat ar grozījumiem noteikts, ka sodu piemēro konkrētai personai atbilstoši transportlīdzekļa reģistrācijas datiem reģistrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu